DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Domenicali szívesen alkalmazná Vettelt

Továbbra sem tudni, hogy a jövőben mihez kezd majd Sebastian Vettel, aki a szezon végén fejezi be F1-es pályafutását. A sportág vezérigazgatója elárulta, örömmel dolgozna együtt a német pilótával.

Mint az ismert, a négyszeres világbajnok úgy határozott, hogy 2022 végén kiszáll a sorozatból, és befejezi karrierjét a Formula-1-ben. Sebastian Vettel ezt a Magyar Nagydíjat megelőző csütörtöki napon jelentette be, azóta pedig már azt is tudni lehet, hogy Fernando Alonso váltja őt az Aston Martin csapatánál.

A 35 esztendős versenyző a Hungaroringen a sajtó munkatársainak is elmondta, hogy a folytatásban már több időt szeretne a családjával tölteni, azt viszont nem tudni, a munka tekintetében merre vezet majd az útja. A Sport Bild azt is felvetette, hogy esetleg a sportág vezetőségében kamatoztathatná a tudását, Stefano Domenicali pedig már az előző héten is jelezte, egyáltalában nem zárkózna el ettől az ötlettől, és beszélni fog erről a pilótával. Az F1 vezérigazgatója most azt is megerősítette, hogy ez a találkozó valóban megtörtént.  



„Többek között beszéltünk a döntéséről, és a jövőjéről. Sebastian mindig is kapcsolatban lesz a Formula-1-el, és természetesen azt szeretnénk, ha ez a kapcsolat a jövőben is szoros maradna. Amennyiben érdekli, hogy a rendszerünk része legyen, és a megközelítéseink illenek egymáshoz, természetesen szívesen látnám őt nálunk” – mondta Domenicali.

A lap arról is megkérdezte a szakembert, hogy Vettel esetleges jövőbeli szerepe kapcsolatban lehet-e a környezetbarát technológiákkal, ami mellet a német versenyző is többször kiállt az utóbbi időben, idén pedig két történelmi versenygéppel is bemutatót tartott, melyeket fenntartható üzemanyagokkal láttak el.

„Nem mindegy, hogy egy-két körre kell felkészíteni így egy autót, vagy húszat egy teljes szezonra, de  nem vagyunk lemaradva a technológiával. Épp ellenkezőleg, már előrébb járunk az ütemtervben. Még az én életemben biztosan megtapasztalom majd a környezetbarát üzemanyagot a Formula-1-ben” – tette hozzá

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: