DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Domenicali: A Magyar Nagydíjnak van jövője

Exkluzív interjút adott a Formula Podcastnek Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója, akit a magyar pálya jövőjéről kérdeztünk. Mint mondta: bizonyos fejlesztések elengedhetetlenek a közös folytatáshoz.

A hétvégi Magyar Nagydíj felvezetéseként a Formula Podcastnek adott exkluzív interjút Stefano Domenicali, a Formula–1 vezérigazgatója. Az olasz szakember elmondta: már alig várja, hogy megérkezzen Budapestre és megérezze azt a mindig varázslatos légkört, ami a Hungaroringen uralkodik.

„Már nagyon várom, hogy csütörtökön Budapestre érkezzek, mert tudom, hogy teljesen telt ház lesz pénteken, szombaton és vasárnap is, így nagyon bízom benne, hogy jó versenyt láthatunk. A légkör ott mindig varázslatos, a teltháznak köszönhetően most is az lesz, de ez manapság mindenütt így van, ahová megyünk. Ez lesz a nyári szünet előtti utolsó futam és remélhetőleg a kilátogató szurkolók akciódús versenyt láthatnak. Tudom, hogy sokan jönnek olyanok is, akik utána szétnéznek Magyarországon és Budapesten. Ez a csodás ebben a sportban, hogy összeköti az embereket és lehetőséget teremt arra is, hogy megéljék azokat a tapasztalatokat, amiket kínálunk nekik” – mondta podcastünkben Domenicali, akit elsősorban arról faggattunk, hogy mit kell tennie a Hungaroringnek azért, hogy hosszabb távon is a versenynaptárban maradhasson, hiszen mint tudjuk, elképesztő kereslet van világszerte az F1-es futamok megrendezésére.

domeni



„Azt tudom ígérni a magyar rajongóknak, hogy Budapestnek van jövője a Formula–1-ben. Tárgyalunk arról, hogy meghosszabbítsuk a szerződést, amely egyébként így is egy fontos megállapodás, hiszen a jelenlegi is 2027-ig érvényes. Dolgozunk a jövőn, a promóterrel együttműködve igyekszünk gondoskodni arról, hogy a verseny helyszíne is jobb legyen, mert manapság számunkra kiemelten fontos, hogy az embereknek egyedi élményben legyen részük, amikor kilátogatnak a nagydíjakra. A promóterrel és a kormányzattal közösen dolgozunk egy projekten annak érdekében, hogy a pályán elvégezzenek bizonyos munkálatokat, amely révén javulhat az egész létesítmény, a garázsok és a nézői területek egyaránt. Sok dolog történik, mert mint korábban is mondtam, Magyarország marad a versenynaptárban, stabil helye van a jövőnkben. Ezt egyébként senki nem veheti biztosra, mert jelen pillanatban mindenki szeretné vendégül látni az F1-et, ez pedig azt jelenti, hogy hihetetlenül jó munkát kell végezni, szuper szenvedélyesnek kell lenni és a promóter oldalán is minden elemnek olyannak kell lennie, amilyennek szeretnénk. Annyit mondhatok, hogy hosszú távú együttműködésre készülünk!” – tette egyértelművé azt, hogy az elköteleződés megvan, de a folytatáshoz elengedhetetlen, hogy bizonyos fejlesztések megtörténjenek a pályával kapcsolatban.

Azt viszont kijelentette, hogy a nyomvonal megváltoztatása nem prioritás.

„Úgy gondolom, hogy elmondhatjuk: Budapesten mindig érdekesek a versenyek. Emiatt a prioritás a nyomvonal helyett az, hogy olyan részeken történjen javulás, mint például a garázsok és a nézők, a rengeteg rajongó által használt ás látogatott terek. A közösen elvégzendő munka során ennek kell első lépésben előtérbe kerülnie. Ezek nagyon fontosak azért, mert minél inkább haladunk előre, egyre több és több megkeresést kapunk a világ minden tájáról, de ha a promóter nem tud megfelelni az új sztenderdeknek, akkor nagyon nehéz együtt folytatni. Le kell szögeznem, hogy nálatok értik ezt és tisztában vannak azzal is, hogy a Formula–1 olyan sport, amelyre ha költenek, az jócskán megtérül a társadalomnak. Éppen ezért minden abba az irányba halad, hogy csodálatos jövőnk legyen együtt.”

A Stefano Domenicalival folytatott teljes beszélgetés meghallgatható a Formula Podcast legfrissebb adásában:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: