DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Vettel akár az IndyCarban is tesztelhet

Különleges ajánlatot kapott a négyszeres világbajnok. Sebastian Vettel nemrégiben arról beszélt, hogy szívesebben menne épített pályákra az Egyesült Államokban, Graham Rahal pedig emelte a tétet.

Ugyan a hangulatra és az impozáns környezetre senki sem panaszkodhatott Miamiban, a Hard Rock Stadion körül kialakított utcai pálya minősége, valamint a vonalvezetés több pilóta nemtetszését is kiváltotta. Ebbe a sorba tartozott többek között Sebastian Vettel is, aki nyíltan elmondta véleményét a témával kapcsolatban, és ha már amerikai helyszínekről van szó, szívesebben ment volna el egy klasszikusabb épített pályára.

„Az Egyesült Államokban sok fantasztikus pálya van, melyek elképesztő történelemmel rendelkeznek. Versenyzői szemmel nézve, a Road America sokkal izgalmasabb lenne, ugyanakkor azt is megértem, hogy a városi versenyzés jobb, mert az emberek már eleve ott vannak. Szurkolói szempontból azt hiszem, ezt nehéz megítélnem, mert utoljára 2001-ben ültem a lelátón, ami nagyon régen volt, és minden szurkoló más, szóval ezt nekik kell eldönteniük. Az biztos, hogy a versenyzés és a vezetés izgalma szempontjából szívesebben megyek rendes pályákra” – mondta Vettel a Racefans számára, ami után egy elég érdekes ajánlatot kapott.



Az IndyCar egyik sztárja, Graham Rahal ugyanis erre válaszul meghívta az Aston Martin pilótáját, hogy amennyiben kedve tartja, tesztelje le a szériában használt versenygépüket.

„Én megduplázom a tétet. Seb, ha valaha is tesztelni akarsz egy IndyCar-autót, akkor mi elintézzük. Megtiszteltetés lenne, ha az autónkban ülnél” – állt Rahal által közzétett bejegyzésben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: