DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell sem volt elégedett Miamival

Csatlakozott azokhoz a pilótákhoz George Russell, akik a Miamiban kialakított pálya minőségét kritizálták. A többség nem volt elégedett az aszfalttal, ám a brit pilóta mást is kiemelt.

Első alkalommal rendeztek F1-es versenyt Miami városában, melyet Max Verstappen nyert meg. A hangulatra senki sem panaszkodott, szinte mindenki jól érezte magát a helyszínen, ám a pálya minőségét tekintve már más volt a helyzet.

A versenyzők jelentős része keményen kritikákkal illette az utcai pályát, a legtöbben annak csúszósságára panaszkodtak, de a pénteki edzések után például egy újra aszfaltozásra is szükség volt, mivel kavicsok jöttek fel a pályából. A Mercedes fiatal tehetsége szerint a felület hibái mellett a vonalvezetéssel is gondok vannak.

„Nem tetszett az a nagyon szűk, lassú tempójú szakasz, az aszfalt, és az, hogy felszakadt, majd kavicsok képződtek. Mi tetszett nekem? Tetszett, hogy Miamiban volt, és az időjárás. Ha nem lenne ott az a nagyon lassú sikán, és csak egy nagy hosszú kanyart csinálnának belőle, akkor szerintem egy igazán nagyszerű pálya lenne” – idézte Russell szavait a PlanetF1.



A Mercedes számára nem alakult rosszul a verseny, mivel Russell az ötödik, Lewis Hamilton pedig a hatodik helyen zárt, de ennek ellenére a 24 esztendős nem szerette meg igazán a pályát, ám nem gondolná, hogy teljesen rossz a koncepció.  

„Olyan érzés, mint amikor vizes a pálya, és száraz pályás gumikra váltasz. Nem tudsz elmozdulni az ideális ívről, és azt hiszem, ezt láttuk Valtteri Bottas esetében is. Egy kerékkel is elég volt lemenni, és teljesen lecsúszott a pályáról. Van benne potenciál, hogy nagyszerű legyen, de egyszerűen brutális a versenyíven kívül. A felület itt jelentősen rosszabb, mint bárhol máshol, ami furcsa, mert az új aszfaltok általában igazán nagyszerű versenyzést kínálnak a pilótáknak” – zárta gondolatait Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: