DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Lewis elképesztő munkát végzett

Csapattársa teljesítményét dicsérte George Russell. A brit versenyző szerint lenyűgöző volt, ahogyan Lewis Hamilton teljesített a Hungaroringen, de úgy érzi, csapatként is büszkék lehetnek magukra.

Életében először indulhatott a pole-pozícióból George Russell, ám a rajtelsőséget végül nem tudta győzelemre váltani a Magyar Nagydíjon. A Mercedes fiatal pilótája eléggé küzdött a gumikkal, csapattársa viszont a hetedik helyről kapaszkodott fel a dobogóra.

Russell szerint a csapat mindent jól csinált, a körülmények azonban nem a legjobban alakultak a számára.

„Lewis elképesztő munkát végzett, és nyilvánvalóan sokkal jobb tempót diktált a végén. Szerintem nagyon erős volt a középső etapja. Azt hiszem, csapatként sok mindenre büszkék lehetünk, hiszen mindketten jól végeztük a dolgunkat, hogy esélyünk legyen a győzelemért harcolni. Sajnos a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan terveztük, de közösen mindent jól csináltunk” – idézte Russell szavait a RacingNews365.



 

A 24 esztendős versenyző természetesen szerette volna megszerezni az első futamgyőzelmét, így némileg csalódott volt a harmadik pozícióval.

„Trükkösnek ígérkezett a délután, mert végig esett az eső, ráadásul ha pole-pozícióban állsz, akkor ezek után eléggé csalódott vagy. A lágy gumikon indulhattam, szóval dörzsöltem a tenyeremet, és a rajtom is jól sikerült. Az első négy köröm erős volt, talán három másodperc volt a különbség Sainzhoz képest, de aztán az eső is elállt. A közepesek bejöttek, jó is volt az első etap, és mindkét alkalommal korán kiálltunk, végül Max túl gyorsnak bizonyult a számunkra” – utalt Verstappen kiváló tempójára Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: