DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perezék megértették, mi hiányzott szombaton

Erősebb tempóra volt képes és sokkal jobban is érezte magát az autóban az F1-es Magyar Nagydíj versenynapján a Red Bull mexikói pilótája, aki ötödik hellyel zárta a szezon első félidejét.

Sergio Perez már a Q2-ben búcsúzott a hungaroringi kvalifikáción, miután előbb tévesen elvették az egyik köridejét, majd később az általa elmondottak alapján Kevin Magnussen feltartotta és már nem tudott javítani. A 11. helyről startolva az ötödik pozícióba kapaszkodott előre a mexikói, miközben a csapattársa, Max Verstappen a tizedik rajthelyről indulva nyert.

„Egyértelműen remek volt a tempónk, különösen ilyen körülmények között” – felelte a Red Bull erős vasárnapi tempójára utaló kérdésre a Sky F1 kameráinak nyilatkozó Perez. „Sikerült jobb tempót kihoznunk az autóból, úgyhogy jó versenyt futottunk.”

perez-redbull-hun-2022



A pilóta elismerte, hogy vasárnap jobban ráérzett az RB18-asra, és reméli, hogy a most tanultakat az őszi futamokon is kamatoztatni tudják majd:

„Sokkal komfortosabban éreztem magam ma az autóban. Szépen fejlődünk, és ez főleg igaz volt a mostani versenyre. Megértettük, mit csináltunk előző nap, szóval remélhetőleg amikor visszatérünk a nyári szünetről, még erősebbek lehetünk.”

Perez még hozzátette: hiába volt a hajrában Charles Leclerc-rel együtt sokkal gyorsabb a lágy gumikon az előtte haladóknál, a Valtteri Bottas leálló Alfa Romeója miatti virtuális biztonsági autós fázisnak is köszönhetően végül nem tudta utolérni Carlos Sainzékat, így maradt neki az ötödik hely.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: