DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Élete első győzelmét szerezte Verstappen a Hungaroringen

Max Verstappen megszerezte első győzelmét a Hungaroringen, így a kármentés gyakorlatilag tökéletesen sikerült. A regnáló világbajnok újabb értékes pontokkal gazdagodott.

Feltehetőleg nem úgy ébredtek fel a Red Bull csapat tagjai vasárnap reggel, hogy futamgyőzelmet várnak bármely pilótájuktól. A céljuk, ahogy Helmut Marko a futam előtt nem sokkal le is szögezte, a kármentés volt, hiszen a kvalifikáción tapasztalt problémák miatt Max Verstappen és Sergio Perez csupán a tizedik és a tizenegyedik helyről rajtolhatott. Megfelelő taktikával és stratégiával, gyakorlatilag tökéletes versenyzéssel a holland világbajnok végre kipipálhatja a listáján a Hungaroringet, ahol életében először intette le őt első helyen a kockás zászló. 

Verstappen a futam leintése után elárulta, a dobogós helyezés gondolatával kacérkodott, a futamgyőzelemével viszont egyáltalán nem. „Nehéz elhinnem, ami történt. Persze bíztam benne, hogy közel tudok majd kerülni a dobogóhoz, de nehéz körülmények vártak ránk. Szerencsére nagyon jó stratégiát választottunk és mindig a megfelelő időben álltunk ki kerékcserére. Jók voltak a kivezető körök, a végén pedig még a megpördülés ellenére is meg tudtuk nyerni a versenyt” – kezdte a holland.

 



Hozzátette: a megforgásnál nagyon szenvedett a kuplunggal és a váltással, más beállításokra kellett váltania, ami természetesen teljesítménybe került. „Az eset váratlanul ért ott a kanyarban, de szerencsére utána vissza tudtam állni az élre” – hangsúlyozta.

A holland 63 pontos előnnyel érkezett Magyarországra és úgy tűnt, a Ferrarinak rendkívül fekszik a pálya, ezért félő volt, hogy értékes pontokat veszíthet a mögötte álló Charles Leclerc-kel szemben. Az eredmények tekintetében azonban Verstappen és az egész csapat zavartalanul élvezheti a most következő nyári szünetetet, az előnyből ugyanis nem hogy faragni nem tudott a monacói, de a regnáló bajnok még tovább növelte azt.

Idén megszerzett nyolcadik győzelmével nyolcvan ponttal vezeti a bajnokságot. „Őrült verseny volt, sokat csatáztam ma, de nagyon élveztem! Boldog vagyok, hogy nyertünk” – fogalmazott Verstappen, aki David Coulthard kérdésére azt is elárulta, talán a hollandok kedvelt tevékenységét is kipróbálja a nyáron, ami nem más, mint a kempingezés. Egy biztos: a holland nyugodtan hátradőlhet a szünetben, Spába ugyanis hatalmas pontelőnnyel érkezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: