DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hill szerint Sainz a Ferrari vezére

Az 1996-os világbajnok érzése szerint Carlos Sainz sokkal inkább a maranellóiak vezére, mint Charles Leclerc, valamint elmondta, hogy a Ferrari komoly veszélyt jelenthet a szezon hátralévő részében.

A nehézkes szezonkezdetet követően egyre inkább úgy tűnik, hogy Sainz kezdi jobban érezni magát az idei Ferrariban, hiszen Silverstone-ban sikerült megszereznie pályafutása első futamgyőzelmét, valamint Ausztriában és Franciaországban erős teljesítményt nyújtott. A spanyol az elmúlt versenyeken többször is ellentmondott a Ferrari utasításainak, legutóbb Le Castellet-ben próbálta meggyőzni a vörösök mérnökeit, hogy ne hívják ki újabb kerékcserére a verseny végén. 

Határozott rádióüzenetei miatt Damon Hill a Ferrari vezérét látja a spanyol pilótában: „Számomra Carlos tűnik a csapat vezérének. Úgy tűnik, hogy jobban tisztában van a stratégiával, és képes döntéseket hozni. Charles viszont egyértelműen gyors, és valószínűleg gyorsabb, mint ő.”



„A Ferrari kommunikációja elég bizonytalan, nincs egy határozott álláspontjuk. Valakinek a kezébe kell vennie az irányítást, és meghozni ezeket a döntéseket, legyen az a pilóta, vagy a stratégák” – mondta Hill a Sky Sports Any Driven Monday című műsorában. „Hatalmas potenciál van a Ferrariban, ha most meg tudnák oldani ezeket a problémákat, akkor nagyon szoros lenne a bajnokság vége.”

A vörösök az elmúlt versenyeken előforduló technikai problémák miatt 82 pontos hátrányba került a Red Bull-lal szemben a konstruktőri tabellán, Leclerc pedig 63 pontos lemaradással követi Max Verstappent az egyéni bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: