DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen: Nagyobb az előnyünk, mint amekkorának lennie kellene

A világbajnokságot immár 63 ponttal vezető holland ugyan örül a Charles Leclerc-rel szembeni fórnak, de szerinte ez a valósnál nagyobb különbség a Red Bull és a Ferrari versenyképességét tekintve.

Charles Leclerc az élről esett ki vezetői hiba miatt a Formula-1-es Francia Nagydíjon, amelyet így Max Verstappen nyert meg, ezáltal pedig a holland előnye hirtelen 38-ról 63 pontra ugrott a riválisával szemben. Ez két és fél futamgyőzelemnyi fór, ami valamivel túl az idény féltávján kifejezetten kényelmesnek tekinthető.

A Red Bull-os ugyanakkor nem akar hátradőlni, hiszen láthatta, ahogy Leclerc pedig az év elején 46 pontos előnyt bukott el. Ráadásul Verstappen szerint a pontverseny nem mutat valós képet a Red Bull és a Ferrari közötti erőviszonyokról:

verstappen-gyozelem-francia-redbull-1



„Továbbra is rendkívül fontos, hogy mindig pontokat szerezzünk, még a rossz napjainkon is, ahogy azt tettük például Ausztriában. Természetesen nagyszerű az előnyünk, de talán kicsit nagyobb, mint amekkorának lennie kellene, ha megnézzük a két autó teljesítményét” – mondta el a Le Castellet-i futam után a címvédő a Formula.hu jelenlétében.

Annak ellenére egyébként, hogy Leclerc kieséséig Verstappen nem tudta megelőzni a monacóit, a holland jól érezte magát az RB18-asban a futam első fázisában is már: „Azonnal láttam, hogy nem rossz az autónk egyensúlya, de lehet, hogy ő is bizonyos mértékig menedzselte kicsit a dolgokat. Úgy tűnt, eléggé versenyképesek vagyunk, de nyilván ezt is szeretnénk látni.”

A Francia GP után nemcsak Verstappen, hanem a Red Bull is jelentősen növelte az előnyét a konstruktőri vb-tabellán. Christian Horner csapatvezető nem is győzte dicsérni az alakulatot – főleg annak fényében, hogy tavaly egészen az évad végéig az akkori vb-harcra kellett fókuszálniuk, nem kezdhették el túl korán a 2022-es autó fejlesztését:

„Ez az eltökéltség, elszántság és a gyárban a háttérben zajló kemény munka eredménye. Láthattuk, hogy idén a Ferrari is rendkívül versenyképes, ahogy azt is, hogy a Mercedes is egyértelműen kezd lendületbe jönni. De tekintve, hogy mi voltunk talán az utolsó csapat, aki teljesen az idei évre kezdett koncentrálni, fenomenális munkát végeztünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: