DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton 2009-hez hasonlította az idei évét

Hosszú idő után először küzdelmes szezonja van Lewis Hamiltonnak. A brit versenyző talált néhány párhuzamot az idei, valamint a 2009-es idény között, amikor még a McLaren pilótája volt.

2009-ben karrierje harmadik F1-es szezonjára már címvédőként készülhetett Lewis Hamilton, aki akkor még a McLaren csapatát erősítette. Hasonlóan az idei szezonhoz, akkor is nagyszabású aerodinamikai változások léptek életbe, melyek jelentősen megváltoztatták az addig ismert erőviszonyokat.

Abban az időben a brit versenyző számára egy küzdelmes időszak következett, akárcsak idén, így merülhetett ez a téma a Francia Nagydíjat követő sajtótájékoztatón.



 

„Emlékszem rá, amikor januárban vagy februárban visszatértem. Sétáltam a srácokkal a gyárban, akik azt mondták, hogy már elértük a leszorítóerő célunkat, ami 50%-al kevesebb volt, mint az előző évben. Jól felkészültem, de amikor beültem az autóba Portimaoban, borzalmas volt vezetni. A motor jó volt, de nagyon fújt a szél. Az első versenyen csak 15. helyre kvalifikáltam, de aztán folyamatosan javítottam” – mondta munkatársunk jelenlétében, Hamilton, aki a Magyar Nagydíjon aratott futamgyőzelemre is kitért, majd több párhuzamot is vont a 2009-es évben történtek, és az idei év nehézségei között.

„Az idei szezonkezdés nagyon hasonló. Februárban, amikor leülünk a teremben, úgy tűnik, hogy ragyogó a beállítás. Rengeteg teljesítmény van az autóban, és nagy az önbizalom. Aztán amikor beültünk, az autó nagyon pattogott, és sok időbe telt, amíg ezt kijavítottuk. Sok teljesítményt vettünk el az autóból, hogy ne pattogjon tovább. Azt mondanám, hogy ezt egyszerűen lenyűgöző látni. Egy csapatnyi embert, akik sosem adják fel” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: