DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: A megbízhatóság a legfontosabb

Dupla dobogóval zárta a hétvégét a Mercedes, amit Lewis Hamilton egyrészről a csapat megbízhatóságának tud be. A háromszázadik versenyét teljesítő brit világbajnok keményen megküzdött a második helyért.

A Mercedes nem volt túl derűlátó ezen a hétvégén, hiszen bár a dobogó körül ólálkodtak, mégsem tudtak top hármas eredményt elérni az időmérőn. Lewis Hamilton a negyedik helyről vágott neki a versenynek vasárnap, és bár viszonylag magányos versenye volt, azért keményen kellett küzdenie a második helyért.

„Ezúttal is óriási volt a tömeg, nagyon jó őket itt látni. Fantasztikusan szurkoltak, hálásan köszönjük nekik!” – kezdte a brit a futam leintését követően. „Csodálatos időnk van, de nagyon kemény futam volt, ráadásul nem igazán tudtam inni a verseny alatt” – árulta el Hamilton. Hozzátette: az ok az volt, hogy nem működött megfelelően az üvege.

Sokat küzdött a verseny alatt ezzel a problémával, de az első körökben vélhetően megalapozta a sikert: lerajtolta Sergio Perezt, pozícióját pedig végig tartani tudta.

 



„Kiváló eredményt értünk el ma! Nagyon messze voltunk a többiektől egész hétvégén, de úgy gondolom, a megbízhatóság a legfontosabb és ebben nagyszerű a Mercedes. Nagy gratuláció a csapatnak, a gyárban dolgozóknak, mindenkinek! Nélkülünk nem tudnánk dobogóra állni. Gratulálok George-nak is, remek munkát végzett! Remélem mindenkinek szép vasárnapja volt a nézők közül” – folytatta a hétszeres világbajnok, aki első blikkre úgy véli, nagyjából három kilót veszített a verseny ideje alatt.

Lewis Hamilton gyakran hangoztatja, hogy az egyik kedvence a Magyar Nagydíj, kifejezetten szereti Budapestet. A brit bízik benne, hogy lesz esélyük a mogyoródi versenyen.

„Nagyon szeretem Budapestet, a Magyar Nagydíjat és az ottani szurkolókat! Természetesen ismét nehéz lesz legyőznünk a Ferrarit és a Red Bullt, de bízom benne, hogy kapunk egy olyan fejlesztést, amellyel előrébb tudunk lépni és közelebb tudunk kerülni hozzájuk” – zárta gondolatait az ezüstérmes, aki ezzel az eredménnyel boldogan távozhat háromszázadik versenyéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: