DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Egész hétvégén ez volt a terv

Örül a spanyol, hogy a segítségével Charles Leclerc pole-pozíciót szerzett a Francia Nagydíjra, miközben kissé frusztrálja, hogy pont egy olyan hétvégén kap büntetést, ahol kifejezetten erősnek tűnik.

Csak a rajtrács végéről – egészen pontosan a 19. helyről, hiszen Kevin Magnussen hasonló sorsra jutott – startolhat Le Castellet-ben Carlos Sainz, miután az autójában szinte minden erőforrás-alkatrészt kicseréltek. Emiatt a Q3-ban már nem is volt értelme mért kört futnia a spanyolnak, aki viszont így szélárnyékadással segített csapattársának, Charles Leclerc-nek megszerezni a pole-pozíciót. Az időmérő után Sainz elárulta, hogy már az elejétől kezdve ezt a taktikát tervezték:

sainz-leclerc-francia-dppi-f1



„Egész hétvégén az volt a terv, hogy jussunk be a Q3-ba és ott adjunk Charles-nak szélárnyékot. Gyakorlás nélkül is tudtam többé-kevésbé, hogyan kell jó szélárnyékot adni, minden jól működött” – nyilatkozta a Ferrari versenyzője a Sky Sports kamerái előtt.

A spanyol arról is beszélt, hogy Leclerc megnyerheti a futamot is vasárnap: „Igazából még egyszerűbb is lesz a dolga, hiszen nem vagyok ott!” – viccelődött Sainz. „Egész hétvégén nagyon gyors voltam, ezt a Q2-ben futott köröm is bizonyítja. Keményen kell majd küzdenie Max ellen vasárnap, de úgy hiszem, képes lehet megcsinálni. Minden versenyen nagyon erősek vagyunk, és minden arról szól, hogy jól teljesítsük a rajtot, jól teljesítsük a stratégiát, és biztos vagyok benne, hogy a csapat meg fogja csinálni.”

Amikor rákérdeztek, hogy úgy érzi-e, hogy a büntetése nélkül megszerezhette-e volna a rajtelsőséget, Sainz így felelt: „Szerintem megnézhetjük, hogy egész hétvégén rendkívül gyors voltam. A Q2-ben is én voltam a leggyorsabb, úgyhogy kicsit frusztráló helyzet, hogy pont egy ilyen hétvégén van ez, amikor ennyire otthon érzem magam az autóban. De ahogy mondtam, örülök Charles pole-jának. Idén elég sok kritikát kaptunk a taktikánk miatt, de ma megmutattuk, hogy erős csapat vagyunk, jól kijövünk egymással. Remek a légkör, és igyekszünk a lehető legtöbbet segíteni egymásnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: