DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Russell: Messzebb vagyunk, mint vártuk

A Mercedes F1-es versenyzője szerint hiába találnak időt a fejlesztések révén, a rivális csapatok ugyanezt teszik. Andrew Shovlin sem tudta megmondani, hol is állnak az élcsapatokhoz képest.

Egyesek meglepetést és erős szereplést vizionáltak a Mercedes számára a Formula-1-es Francia Nagydíjon, a pénteki szabadedzések azonban alaposan lehűtötték a kedélyeket: a korábbinál némileg nagyobb lemaradásban voltak a Le Castellet-ben is az etalont jelentő Ferrari, Red Bull duóhoz képest. Lewis Hamiltonhoz hasonlóan az őt az FP2-n a negyedik helyen megelőző csapattárs, George Russell is elismerte, hogy a vártnál jelentősebb a hátrányuk:

„Mindössze öt egymást követő kört tettünk, de valószínűleg kicsit nagyobb a lemaradásunk tempó tekintetében, mint amiben reménykedtünk” – fogalmazott a fiatal pilóta. „Vár ránk egy kis munka itt a pályán és a gyárban egyaránt. Sok dolgon kell átmennünk, és el kell érnünk, hogy javuljon a tempónk szombatra.”

russell-mercedes-paulricard-day1



„A pénteken látottak alapján ugyan találunk időt, de az összes többi csapat is hoz fejlesztéseket, így a teljes mezőny lépdel előre. Szóval mi találunk időt, de a riválisaink szintén. És meg kell néznünk az adatokat, hogy működnek-e a fejlesztések, mert olykor ez nem olyan egyszerű, hogy csak ránézünk a köridőkre.”

A Mercedes vezető pályaszéli mérnöke, Andrew Shovlin arra is rávilágított a pénteki napot követően, hogy egyelőre nehéz pontosan belőni, hol is állnak, de azt legalább elkönyvelhették a konstruktőri címvédő alakulatnál, hogy a középmezőny többi istállójával szemben előnyben vannak:

„Bizonyos okokból kifolyólag nem tudtunk annyi munkát elvégezni megtankolt autóval, mint szerettünk volna, szóval nem igazán tudjuk, hol is állunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest, de legalább úgy fest, hogy közelebb vagyunk hozzájuk, mint a középmezőnyhöz. Nem számítunk arra, hogy felvesszük a tempójukat szombaton, különösen a Ferrari tűnik erősnek egy körön, de remélhetőleg némileg közelebb kerülhetünk hozzájuk a vasárnapi futamon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: