DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Hamilton: Empátiát érzek a hátrébb lévők iránt

A hétszeres világbajnok úgy érzi, nem ez volt élete legjobb napja az F1-ben, mert mindenhol lemaradásban vannak a Ferrarihoz képest, de bízik benne, hogy éjszaka kitalálnak valamit.

Nyck de Vries vezette az első szabadedzésen Lewis Hamilton autójának, eleget téve annak a követelménynek – legalábbis félig –, hogy idén két első szabadedzésen is helyet kell biztosítania a csapatoknak egy tartalék- vagy tesztpilóta számára.

Ezt követően csak a második szabadedzésen vett részt Lewis Hamilton, aki ott az ötödik helyet szerezte meg, lemaradása azonban tetemesnek mondható, hiszen majd’ egy másodperccel, egészen pontosan 990 ezreddel maradt él a gyakorlást élen záró Carlos Sainztól.



„Nem ez volt pályafutásom legjobb napja, ami már csak abból is adódik, hogy ki kellett üljem az első szabadedzést. Sok munka áll előttünk, egyelőre úgy tűnik, annyira nem tetszik az autónak ez a pálya” – mondta Hamilton - a Formula.hu jelenlétében –, ami azért is érdekes, mert a legtöbben arra számítottak, hogy a Paul Ricard feküdhet majd az Ezüst Nyilaknak és akár a győzelemre is esélyük lehet.

„Nem tudom, ez miért van, de általában esténként sikerül találnunk néhány tizedet, reméljük, hogy ez most sem lesz másként. Az autó mindenhol lassabb, mint amire mi magunk is számítottunk, az összes kanyarban le vagyunk maradva. Még nem ástam bele magam túl nagy mélységekig az adatokba, de úgy éreztem, hogy nem volt meg a kellő leszorítóerőnk. Empátiát érzek azok iránt, akik még nálunk is hátrébb vannak, mert ezek az új generációs autók nem rendelkeznek olyan tapadással és leszorítóerővel, mint a régiek, de persze ez még csak az első év ezekkel az autókkal.”

„Az aszfalt 55 fokos, így elég komoly tényező lesz a gumikopás az előttünk álló hétvégén. Összegezve a mai napot, Carlos büntetése miatt azt mondhatom, hogy ott leszünk a negyedik, ötödik helyen, de ettől többet egyelőre nem érzek magunkban. Vasárnap akár még dobogóra is felállhatunk, de egyelőre még nem vagyunk olyan gyorsak, mint az élmenők.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: