DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell célba venné Perezt a futamon

Csupán a hatodik helyről vághat majd neki az F1-es Francia Nagydíjnak a Mercedes pilótája, de így is bízik abban, hogy akár a dobogóra is odaérhet vasárnap Le Castellet-ben.

A várakozásokhoz és a reményekhez képest csalódáskeltő eddig a Mercedes szereplése a Paul Ricard pályán: a hátrányuk jelentősen nőtt Spielberghez képest a két élcsapattal szemben, ráadásul George Russell elé még Lando Norris is befurakodott a McLarennel, így a fiatal brit a hatodik helyről vághat majd neki a futamnak.

Ennek ellenére Russell nem volt túlságosan letörve a kvalifikációt követően, s úgy érzi, továbbra is elérhető számukra a pódium – ehhez Sergio Perez Red Bulljával kell majd megvívnia szerinte:

russell-mercedes-day1-paulricard



„Úgy gondolom, lehetőségünk van Checóval harcolni, s már Carlos rajtbüntetése előtt is úgy éreztük, hasonló a tempónk, mint neki és Checónak” – idézi a pilótát a Formula1.com. „Max és Charles viszont ránézésre előttük van egy lépéssel, szóval velük valószínűleg nem leszünk versenyben. De Lewis és én célba fogjuk venni a harmadik helyet.”

Miközben azzal egyébként a megnövekedő lemaradáson lamentáló Hamilton is egyetértett, hogy Perez ellen akár lehet keresnivalójuk, Russell arra is rávilágított, hogy a Mercedes rendre jobban muzsikál vasárnap az edzésekhez képest. Ami egyszerre jó és talányos:

„Egyszerűen meg kell értenünk, miért erősebb a versenytempónk az időmérőshöz viszonyítva. Mi vagyunk a mezőnyben az egyetlen csapat, amely csökkenti a különbséget szombatról vasárnapra. Egyértelműen így a jobb, inkább legyen gyors autóm a futamon, mint az időmérőn. Végső soron azonban erős időmérőre van szükség ahhoz, hogy esélyünk legyen harcolni vasárnap. Előlem például Lando indul, remélhetőleg nem fog sokáig feltartani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: