DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Csapatutasítást jósol Brundle a Ferrarinál

Harminchét pont Charles Leclerc pontelőnye Carlos Sainzcal szemben, ami Martin Brundle szerint akkora különbség, hogy a Ferrari hamarosan kénytelen lesz leállítani a két pilótája közötti csatát.

Hamarosan első számú pilótává teheti a Ferrari Charles Leclerc-t – állítja Martin Brundle egykori F1-es pilóta. Legalábbis az idei bajnokságban, méghozzá azzal az indokkal, hogy nagyra nőtt és egyre csak nő a monacói pontelőnye spanyol csapattársával szemben. 

A Red Bull győzelmi sorozatát követően a Ferrari újra a csúcsra ért: először Silverstone-ban, majd Spielbergben sikerült megszerezniük a futamgyőzelmet, előbbit Carlos Sainznak, utóbbit Charles Leclercnek köszönheti a csapat. Bár Max Verstappen továbbra is harmincnyolc ponttal vezeti az egyéni bajnokságot, a monacói újraélesztette a reményeket a bajnoki címre. A konstruktőri tabellán jelenleg ötvenhat pont a lemaradásuk a Red Bullhoz képest. 



Ennél azonban még jobb eredményekre is pályázhatott volna az olasz istálló, a megbízhatósági problémák és a stratégiai hibák azonban rendszeresen hátráltatták őket ebben. „Max magabiztosan vezeti a bajnokságot Charles előtt, de ez egészen másképp is alakulhatott volna, ha a Ferrari megbízhatóbb vagy jobb stratégiailag. Láthattunk erre példát Spanyolországban, Azerbajdzsánban, Monacóban és Angliában is” – fogalmazott Brundle a Sky Sportsnak írt rovatában. 

Bár a szezon kezdeti szakaszában a Red Bullnál is adódtak gondok, úgy tűnik, leküzdötték azokat és előnyben vannak a rivális csapattal szemben. Brundle úgy véli, ez a tény, valamint Leclerc pontelőnye Sainzcal szemben hamarosan azt eredményezheti, hogy házon belüli utasítás érkezik a monacói javára, a bajnoki cím megszerzése érdekében. 

„A Ferrari megbízhatatlansága és Sainz legutóbbi motorproblémája nagy fejtörés a csapat számára” – tette hozzá Brundle. „A silverstone-i első győzelme után Sainz teljesen összeomlott, amikor Spielbergben a második helyről kellett kiállnia. Ahogy egyre inkább a szezon második szakaszába érünk, a Ferrarinak készen kell állnia arra, hogy leállítsa a két pilótája közötti csatát. Ezzel valószínűleg Carlos is tisztában van, és mivel jó eséllyel harcolhatott volna a bajnoki címért, ez nagyon fájdalmas és szomorú pillanat lehetett számára a bajnokság szempontjából” – zárta gondolatait a volt F1-es.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: