DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz elégedett a teljesítményével

A Ferrari spanyol pilótája úgy érzi, jobb formába került, és lendületbe jött a szezon második felére. Carlos Sainz elárulta, Monaco volt a fordulópont számukra.

Bár a szezon elején Charles Leclerc fantasztikus formában volt a Ferrarival, csapattársa számára nem jött ki a lépés. Carlos Sainznak sokszor volt balszerencséje, így sokakban az is felmerült, hogy idejekorán második számú versenyző lehet belőle az olaszoknál.

A folytatásban a Red Bull felülmúlta őket, Sainz azonban Silverstone-ban egy hosszú negatív sorozatot zárt le csapata és saját maga számára, amikor megszerezte pályafutása első F1-es futamgyőzelmét. A 27 esztendős versenyző szerint végre jobb munkát végeznek, és kezdenek összeállni a dolgok.



 

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt néhány hétvégén fokozatosan egyre jobb munkát végeztünk. Azt hiszem Monaco egy kisebb fordulópont volt. Ott a pole-pozícióért harcoltunk, és Bakuban is, Kanadában pedig a győzelemért küzdöttünk” – idézte Sainz szavait a RacingNews365.

A spanyol pilóta szerint még mindig van hová fejlődnie, de egyértelműen jobb teljesítményre képes, mint az idény elején.

„Egy kicsit lendületbe jöttem. Még nem vagyok száz százalékos, azt hiszem van még min javítani, amit Silverstone-ban is láthattunk, de határozottan azt érzem, hogy jobban összeállt a kép, és a siker bármikor jöhet” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: