DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Összetört a szívem

Nehéz pillanatokon van túl Carlos Sainz, aki szinte biztosan dobogós lehetett volna, de a futam utolsó szakaszában kigyulladt az autója. A spanyol pilóta elmondása szerint nem volt előjele a tűznek.

Akár egy kettős győzelmet is ünnepelhetett volna Ausztriában a Ferrari, ám a verseny vége felé haladva elfüstölt a motor Carlos Sainz autójában. A spanyol versenyző éppen Max Verstappent üldözte, majd hirtelen lassulni kezdett, a bukótérben megállva pedig lángra kapott a versenygép.

Sainz elárulta, semmi sem utalt arra a futam korábbi szakaszában, hogy technikai problémája lenne, így számára is meglepő volt, ami történt.

„Egyszerűen megtörtént. Tényleg nem volt visszajelzés a motorból, hogy ez fog történni. Nagyon hirtelen történt. Nem találok szavakat, mert nyilván sok pontot veszítettünk. Azt hiszem ma ez könnyen meglehetett volna, de az autó is megsérült” – mondta Sainz a Sky Sports adásában.



 

„Sok tüzet láttam, és rengeteg sérülést az autón, ami biztosan nem ideális. Ez olyasmi, amit tovább fogunk vizsgálni. A tempó megvolt, és a degradáció is nagyon alacsony volt az autónkon. Elfogadom ezt, és a lehető leghamarabb megfordítom a dolgokat” – folytatta.

A maranellóiak 27 esztendős versenyzője nagyon szomorú volt a történtek miatt, hiszen a Silverstone-ban szerzett futamgyőzelme után ismételten nagyszerű eredmény előtt állt.

„Ezt nehezebb elviselni, mert pontokat adtunk a bajnokság éllovasainak. Nagy lehetőség előtt álltunk, szóval ez szívszaggató, de tovább kell nyomni, lapozni, mert még hosszú szezon áll előttünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: