DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Seidl: Herta lenyűgözte a csapatot

Elégedettek voltak a csapatnál Colton Herta munkájával a McLaren csapatfőnöke szerint. Andreas Seidl elárulta, a csapatot egyszerűen lenyűgözte a fiatal tehetség profizmusa.

Komoly lehetőséget kapott a héten Colton Herta. Az ifjú amerikai tehetség jelenleg az Andretti csapatnál versenyez az IndyCarban, a McLaren azonban egy tesztsorozat keretében több pilótának is vezetési lehetőséget biztosít a 2021-es versenygépével, melyet ezúttal a 22 éves versenyző próbálhatott ki Algarve International Circuit pályán Portugáliában. Számára ez volt az első alkalom, hogy F1-es autót irányíthatott, a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl pedig elmondott néhány dolgot a teszttel kapcsolatban.

„A teszt célja az volt, hogy Colton először tapasztaljon meg egy Formula-1-es autót, és felfedezze annak teljesítményét. Ez volt a középpontban. Amikor ezt a két tesztnapot csináltuk, nyilvánvalóan különböző céljaink voltak. Elsősorban az, hogy Coltonnak lehetősége legyen megszokni az autót, de aztán a különböző vezetési technikák kidolgozására is átállt a hangsúly. Például az F1-es versenyhétvégék különböző működési szempontjaihoz való hozzászokás, vagy az egyes gumikeverékek összehasonlítása, az üzemanyagtöltések, a kvalifikációs futamok és a versenyszimulációhoz hasonló futamok összevetése” – idézte Seidl szavait a Racefans.



 

A csapatfőnök szerint Herta alapos felkészülése a tesztre lehetővé tette, hogy gyorsan felvegye a tempót, munkájával pedig mindenkit lenyűgözött.

„Azt kell mondanom, hogy a csapatot nagyon lenyűgözte, ahogyan Colton ezekkel a kihívásokkal és a profi hozzáállásával megbirkózott. Azt is jó volt látni, hogy a fizikai felkészültsége lehetővé tette számára, hogy valóban végig bírja a két napot, tudván, ez milyen kihívás lehet egy F1-es autóval egy olyan pályán, mint Portimao. Ez a megközelítés lehetővé tette számára, hogy elég hamar felgyorsuljon, önbizalmat szerezzen, és mindig megtalálta a megfelelő egyensúlyt a kockázatvállalás és az autó pályán tartása között, ami szintén fontos egy ilyen teszten. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a teszt lezajlott” – folytatta Seidl, aki arra is kitért, hogy az itt szerzett adatok sokat számítanak abban, hogy milyen lehetőségek állnak még Herta előtt.

„Kapunk egy első képet arról, hogy Colton milyen potenciált mutatott az autónkban, és akkor lesz egy jobb képünk vagy egy jó ötletünk. Ez nyilvánvalóan része lesz az értékelésünknek is arról, hogyan nézhetnek ki a következő lehetséges lépések. A szabályok értelmében kötelességünk, hogy idén kétszer újoncot indítsunk egy szabadedzésen. Tervezzük, hogy ezt megtesszük valamikor a nyári szünet után, tehát még van időnk, hogy döntsünk, mikor kerül sor erre, és kit ültetünk az autóba. Ez egy folyamat, amiben a következő hetekben vagyunk. Ami Pato O’Ward további tesztlehetőségeit illeti, ezt jelenleg is mérlegeljük. Tavaly Abu-Dhabiban jó tesztje volt velünk, nagyon elégedettek voltunk azzal, ahogy felkészült, és ahogyan akkor teljesített a teszt során. Mindkét sráccal elégedett vagyok az alapján, amit eddig mutattak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: