DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo megunta a pletykákat: „Nem fogok lelépni”

Az ausztrál hangsúlyozta, 2023-ban is a rajtrácson lesz, mégpedig szerződése alapján a McLarennél. Vélhetően besokallt a spekulációtól: legújabban honfitársát, Oscar Piastrit hozták szóba az ülés kapcsán.

A szezon kezdete óta téma az F1-es közbeszédben, mi lesz Daniel Ricciardo sorsa 2023-ban. A gyengén teljesítő ausztrál – az évad féltávjánál csupán negyedannyi ponttal áll, mint a csapattárs, Lando Norris – szerződéssel rendelkezik a következő szezonra, de az már a találgatás tárgya volt, hogy a kilépési záradék a csapat vagy a versenyző előjoga. Az Osztrák Nagydíjat követően újra felerősödött a McLaren-üléssel kapcsolatos spekuláció, két új nevet dobtak a pakliba, az IndyCar és Formula-2 tavalyi bajnokáét, Alex Palouét és Oscar Piastriét. A híroldalakon és közösségi médiában lépten-nyomon eszmefuttatásokba botlani, kit választ a McLaren – ezt elégelhette meg Ricciardo, aki egy bejegyzéssel jelentkezett a Twitteren.



„Sok pletykát hallani a Formula-1-es jövőmet illetően, de azt akarom, hogy tőlem halljátok. El vagyok kötelezve a McLarenhez a következő év végéig, és nem fogok lelépni a sportból. Tekintetbe kell venni, hogy nem könnyű, de ki szereti, ha könnyen jönnek a dolgok! Szétdolgozom a hátsómat a csapattal együtt, hogy előrelépjünk, jó legyen az autó és visszatérjen az élmezőnybe, ahova tartozik. Ezt még mindig mindennél jobban szeretném. Találkozunk Le Castellet-ben” – nyomatékosította Ricciardo, hogy 2023-ban marad a Formula-1-ben és a McLarennél is.

Alex Palou szerződtetését tegnap jelentette be az IndyCar-csapattal rendelkező McLaren, de a közleményből kihagyták, hogy a tengerentúli szériában terveznek-e a spanyollal. Helyette kiemelték, a minden sorozatukra kiterjedő pilótafelállást a közeljövőben nevezik meg – ebből nem nehéz levonni a következtetést, hogy talán a Formula-1-ben vetnék be a tavaly óta megnövekedett ázsiójú Palout.

Eközben napvilágot látott az az elmélet is, hogy Oscar Piastri a csapatnál köthet ki menedzsere, Mark Webber közbenjárásával. A Piastri pályafutását egyengető Alpine ígéretet tett rá, hogy az ausztrál 2023-ban a Formula-1-es mezőnyben lesz valamelyik csapatnál. Mivel a nevelőgárdánál minden valószínűség szerint nem támad üresedés, a Williams tűnt befutónak, ahol Nicholas Latifi helyén vizionálták.

 

A Sky Sports riportere, Ted Kravitz a Piastrira vonatkozó szóbeszédet kommentálva kiemelte, gyanús, hogy az ausztrál még nem kötött szerződést a Williamsszel. Szerinte ez arra utalhat, hogy Webber igyekszik időt nyerni, eközben pedig a McLarennél puhatolózni. Minél több versenyen át tart az ausztrál gyenge teljesítménye, annál inkább nőnek az esélyek arra, hogy a wokingiak úgy döntenek, elhappolják Piastrit a Williams elől, és beültetik Ricciardo helyére – a korábbi vb-bronzérmes véleményét minderről fent már idéztük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: