DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elengedést várt Magnussentől Schumacher

A Haas német pilótája remek védekezést mutatott be Lewis Hamiltonnal szemben az Osztrák Nagydíj sprintfutamán. A csatának azonban meg sem kellett volna történnie az ifjonc szerint: helycserét kért a csapattól, mert gyorsabbnak érezte magát.

Az eredményes időmérő edzés után sokáig hatodik-hetedik pozíciót tartott a két Haas a szombati sprinten, aztán két felzárkózó autó érkezett: Sergio Perez hamar megelőzte a párost, Lewis Hamilton feladata azonban sokkal nehezebb volt a hátrébb haladó Mick Schumacher kitartó védekezése folytán. A hétszeres világbajnok csupán két körrel a vége előtt tudta megelőzni a németet.

„A csata Lewisszal élvezetes volt, de mindenekelőtt meg sem történhetett volna. Bizonyos tekintetben sokkal gyorsabb voltam nála. Szerintem erről még beszélnünk kell” – nyilatkozta a helyszíni riportereknek Schumacher, aki végül kilencedikként ért célba, így lemaradt a pontszerző helyről. A német csapattársára, a hetedikként beérő Kevin Magnussenre célzott, mint akinél sokkal gyorsabb volt. Schumacher igennel felelt arra kérdésre, hogy megtagadta-e a Haas a helycserét, mikor erre kérte a csapatot.



Mi több, Schumacher állítja, Magnussen neki köszönheti, hogy nem előzte meg végül Hamilton: „Nekem több tempóm lett volna, hogy elöl legyek. Az én értelmezésem szerint meg kell majd vizsgálnunk, miért nem cseréltünk pozíciót, mert úgy éreztem, talán megtámadhattam volna Estebant előttünk. Mondhatjuk, hogy én mentettem meg a fenekét Lewis támadásától. Igazából reméltem, hogy visszalassul, de ez nem történt meg. Így sebezhetővé váltam (Hamilton) DRS-használata révén” – folytatta Schumacher, emlékeztetve arra, hogy Magnussen egy másik esetben sem volt csapatjátékos: az utolsó körökben leszakította a németet, aki így nem nyithatott hátsó szárnyat.

A sprinten szerzett két egységgel idei pontjai számát 18-ra növelő Magnussen állítja, ha kérte is a helycserét Schumacher, az hozzá már nem jutott el.

„Nem tudom, nyilván nem hallom, mit mond Mick. De ez egy kiváló nap volt számunkra, pontokat szereztünk és a holnapi fő versenyt hetedik és kilencedik pozícióból kezdjük meg. Ezzel nem lehetünk elégedetlenek” – nyilatkozta a dán. „Ma délelőtt még úgy gondoltuk, problémánk van. A tempó nem tűnt jónak, az egyensúly szintén nem. Végeztünk pár módosítást, de a parc fermé miatt korlátozottak voltunk, csak minimálisan lehet beállításhoz nyúlni. De az egyensúly mégis visszajött, és rengeteg tempót találtunk délelőtthöz képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: