DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner: Mick felszabadulhat a nyomás alól

Mick Schumacher megtörte a jeget a Brit Nagydíjon, megszerezte a 8. helyet és ezzel élete első pontjait a legfelső szinten. Günther Steiner szerint lekerülhet róla a nyomás, koncentrálhat a fejlődésére.

Az eredmény most megválaszolta a kérdést, hogy mikor szerzi meg Schumacher az első pontjait, de a Haas F1 csapatvezetője, Günther Steiner azon a véleményen van, hogy pont most nem szabad további terheket tenni a német vállára. „Azt hiszem, egy lökést fog adni neki, növelni fogja az önbizalmát” – fejtette ki a véleményét az Autosport.com oldalnak. „Azonban nekünk arra kell figyelnünk, hogy nem helyezhetünk rá nyomást, hogy mikor és mennyi pontot fog megint szerezni, nem jöhetnek kritikák. Mindegy, ki mit gondol kívülről, nekünk saját magunkkal kell foglalkozzunk. Hiba lenne elvárni, hogy innentől kezdve minden futamon pontot szerezzen, mert itt van még 19 másik kiváló versenyző a 9 további csapatban nagyszerű autókkal. Hagynunk kell, hogy csinálja a dolgát, mert ha most piedesztálra emeljük, aztán a következő pont nélküli futamon meg ledobjuk és kritizáljuk, azzal ártjuk a legtöbbet.”



Schumacher mellett Kevin Magnussen is pontot szerzett Silverstone-ban, a 10. helyen intették le. A dupla pontszerzés kifejezetten jó eredmény volt a zsinórban öt pont nélküli futam után a csapatnak. „Ez nagy lökést adhat a srácoknak” – folytatta Steiner. „Mindig is azt mondom nekik, hogy képesek ilyen teljesítményre, vagyis a pontszerzésre minden futamon. Ha éppen nem jön az eredmény, akkor türelmesnek kell lenni. Nem számít, mások mit hisznek, hogy csak a küzdelmet látják. Most is túljutottunk ezen a perióduson és ismét pontszerző helyen vagyunk.”

Nem indult jól a hétvége, mert a kvalifikáció nem sikerült jól. „Most nem sikerült olyan rajthelyeket szereznünk, mint korábban többször, de jött a piros zászló és mi szerencsére kimaradtunk a darálóból. Még ekkor sem voltunk pontszerzők, a 14. és 16. helyen haladtak a versenyzőink. Aztán sikerült kihozni a lehető legjobbat a helyzetből, ezúttal jó döntéseket hoztunk és mindkét autót pontszerző helyen intették le a végén. Korábban nem voltunk szerencsések, de most visszakaptunk valamennyit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: