DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Ez volt idén a legjobb futamunk

A verseny végi „sprint” révén a dobogótól sem volt messze a kétszeres F1-es világbajnok Silverstone-ban. A spanyol szerint a tempójuk alapján remekül működnek az Alpine fejlesztései.

Fernando Alonso az ötödik helyen ért célba a Formula-1-es Brit Nagydíjon: sokáig Lando Norris mögött haladt a spanyol, a verseny végi biztonsági autós fázis során azonban megelőzte azzal, hogy azonnal friss gumikra váltott. A hajrában még a negyedik helyre is lehetett volna esélye a használtabb abroncsokon visszaeső Charles Leclerc ellen, de az Alpine pilótája így sem búslakodik, hogy ennyire elérhető közelségben volt a pódium is:

alonso-f1-silverstone-dppi



„Igen, közel voltunk” – nyilatkozta a futam után a Sky Sports F1 kameráinak. „Amikor láttam, mennyire keményen harcolnak és majdnem össze is érnek, akkor úgy voltam vele, hogy ’oké, elég két autónak összeérnie a dobogónkhoz’. De végső soron az ötödik helynek is nagyon örülök. Nagyon jó versenyünk volt tempó tekintetében az elejétől kezdve. Már az első startom is remekül sikerült, hiszen feljöttem ötödiknek, de sajnos a szabályok miatt újra a hetedik pozícióból kellett indulnom és újra kellett kezdenem. Valószínűleg ez volt az eddigi legjobb futamunk ebben a bajnokságban.”

Alonso különösen annak örült, hogy a silverstone-i futam alapján remekül működnek az Alpine most bevetett fejlesztései: „Tudtuk, hogy ez a pálya lehet az egyik legjobb a McLaren számára a nagy tempójú kanyarokkal, tempó tekintetében mégis versenyben voltunk velük. Egyértelmű, hogy a csomagunk jól működik. Úgyhogy jó érzés ez az ötödik hely.”

A 41. életévét néhány hét múlva betöltő pilóta azért nem felejtett el egy kicsit odaszúrni a felügyelőknek azok következetlensége miatt, szerinte ugyanis a negyedik hely járna neki, mert Leclerc szabálytalanul védekezett: „Charles három vagy négy alkalommal váltott irányt Hamilton előtt a hátsó egyenesben. Kanadában én egyszer mozdultam be, és öt másodperces büntetést kaptam, szóval ha ő háromszor, akkor gondolom, az 15 másodperces büntetést fog jelenteni sajnos neki” – jegyezte meg félig mosolyogva a kétszeres F1-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: