DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Talán mi jobban feltekertük a motort

Péntek délutáni harmadik helye ellenére sem ragadtatja el magát a McLaren hazai pilótája Silverstone-ban – bár azt elismerte, hogy egyelőre jobban állnak, mint arra számítottak.

Részben az időjárásnak is köszönhetően némileg szokatlan sorrend alakult ki pénteken a Formula-1-es Brit Nagydíjon: az egyik pozitív meglepetést Lando Norris szállította, aki a harmadik legjobb időt autózta Carlos Sainz és Lewis Hamilton mögött. A McLaren versenyzője ugyanakkor igyekezett nem túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek, bár azt is elismerte, hogy biztatók az eddig látottak:

norris-mclaren-silverstone-day1



„Trükkös nap volt, a szeles körülmények tették rendkívül nehézzé” – értékelt a PlanetF1.com hasábjain a brit. „Szóval bármennyire is tűnt jónak, így is nehéz mindent összerakni és főleg a hosszú etapokon kiegyensúlyozottnak lenni. Nehéz elkapni a ritmust, és minden autó más munkát végzett. Folyamatosan változtak a széllökések, amelyek hatással voltak az autóra.”

„De igen, elégedett vagyok, az autó jónak tűnik, legalábbis jobbnak, mint amire számítottunk. Hogy ez jó-e vagy sem, és csak azért van-e, mert mi jobban feltekertük, mint a többiek… Nem tudom. Ami magunkat illet, jól állunk és még fejlődhetünk szombatra” – mondta el Norris, aki hozzátette: az FP1-en azért mentek keveset a vizes körülmények között, mert spórolni akartak az esőgumival, mivel a szombati időmérőre is jósolnak némi csapadékot, az pedig jobb esélyeket kínálhat nekik.

Mindeközben Daniel Ricciardo a kilencedik helyen zárt a másik McLarennel – az ausztrál így értékelte a pénteki tréningeket: „Az első szabadedzés nem volt túl sűrű az időjárás miatt, nem sokat köröztünk. A délutáni gyakorlás már jobb volt és sok kört megtettünk. Eleinte a kemény gumikon jól éreztem magam és elég jó tempót is találtunk, ugyanakkor a lágy abroncsokon kissé szenvedtem. Biztató, hogy az első tízben vagyok, ahogy az is, ha megnézzük, hol áll Lando. Úgy gondolom, egyértelműen többet kihozhatunk még az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: