DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso bízik az újabb esős időmérőben

Bár örült volna neki, ha az első szabadedzésen több kört meg tud tenni Silverstone-ban, mégis bizakodva várja az F1-es Brit Nagydíj folytatását az Alpine kétszeres világbajnok spanyolja.

Ahogy sok másik csapat, úgy az Alpine is jelentős fejlesztésekkel érkezett meg a Formula-1-es Brit Nagydíjra, így nekik sem jött jól, hogy az első edzés vizes pályán vette kezdetét. A második gyakorlás már száraz volt, Fernando Alonso hatodik helye pedig arra utal, hogy a francia alakulat ismét erősnek tűnik. Persze a spanyol nem akart messzemenő következtetéseket levonni egy félig kukázott pénteki napból:

alonso-silverstone-day1-dppi



„Nem túl sok mindent, hogy őszinte legyek” – felelte Alonso, amikor arról kérdezték, mit tud leszűrni az első silverstone-i napból. „Az első mindenki számára egy elvesztegetett edzés volt, úgyhogy igyekeztünk a másodikra koncentrálni a munkánkat. De mindig találunk valamit egy új csomag esetén, amit szeretnénk kijavítani és róni a köröket, de gyorsan lepörög az óra. De ez mindenki számára ugyanolyan, mi pedig meglehetősen elégedettek vagyunk az autó teljesítményével. Úgyhogy meglátjuk, mit érhetünk el szombaton.”

A csapadék az előrejelzések szerint szombaton is visszatérhet, ez viszont bizakodással tölti el az Alpine versenyzőjét, aki idén eddig remekelt ilyen körülmények között:

„Pillanatnyilag elég rossznak néz ki az előrejelzés a harmadik szabadedzésre. Ha ez így lesz, komoly kihívást jelentő hétvége elé nézünk, de ez mindenkire igaz. Begyűjtöttük az információkat, amikre szükségünk volt, ha pedig szombaton esik, meglátjuk, meg tudunk-e tenni néhány kört az FP3-on, hogy felkészüljünk az időmérőre, ami szintén vizes pályás lehet. Imolában és Kanadában, ahol esős időmérőink voltak, az ötödik és második helyen végeztünk. Úgy tűnik, rendben lehetünk olyankor, úgyhogy optimistán vágok neki a folytatásnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: