DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Még nincs okunk az ünneplésre

Bár tetemessé vált az utóbbi futamokon a vb-előnye, a címvédő szerint majd a szezon végén kell ezt a pozíciót elfoglalni. A holland nem tudja, mit várjon a riválisok silverstone-i fejlesztéseitől.

Akárcsak 2021-ben, ezúttal is a világbajnokság éllovasaként érkezett meg a Formula-1-es Brit Nagydíjra Max Verstappenre, ráadásul a jelenlegi 46 pontos előnye a csapattárs Sergio Perezhez képest még nagyobb is, mint tavalyi fórja Lewis Hamiltonnal szemben. A Red Bull holland pilótája ennek ellenére nem ragadtatja el magát túlságosan:

„Nincs igazából okunk az ünneplésre, mert jobban szeretnék itt állni, ahol most vagyok, a szezon végén is! Úgyhogy még sok munka vár ránk, tovább fejlődhetünk, erre koncentrálunk” – fogalmazott a silverstone-i hétvége felvezetéseként a Formula1.com kameráinak a regnáló világbajnok.

verstappen-redbull-silv-day0



A brit hétvégén több csapat is komoly fejlesztésekkel áll rajthoz, de vajon aggódik-e a riválisok esetleges javulása miatt Verstappen? „Kissé még korai ezt megmondani, emellett minden egyes versenyhétvége kicsit másképp festett az egyes csapatok közötti különbségek tekintetében. Ami minket illet, egyszerűen csak próbáljuk itt is a legjobb munkát végezni. Tudjuk, mi rejlik az autóban, igyekezni fogunk mindent optimalizálni. De ez csak egyfajta nyomvonal: sokféle vonalvezetésen kell jónak lenned.”

Mindeközben az összetettben második helyén álló Perez első silverstone-i dobogójára hajt a hétvégén: a mexikói elmondta, hogy valóban nem volt kedves vele eddig ez a helyszín, de úgy érzi, idén végre megtörhet a jég, ráadásul az időjárás is fontos szerepet játszhat a hétvégén. A pilóta újfent beszélt arról is, hogy komfortosabban érzi magát a Red Bullnál, mint korábban:

„Egyértelműen ez mindig segít: minél több időt töltesz egy csapatnál, sok szempontból annál jobb lesz. Magabiztos leszel a csapatban, ismered a procedúrákat és a csapat működését, hogyan gondolkodnak stratégiában, hogyan nézik a nagyobb képet. Szerintem ez utóbbinak a megértése segített sokat nekem, valamint az is, hogy én adtam irányt az autóm beállításainak és a saját dolgaimat csináltam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: