DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Több csapat is jelentős újításokkal érkezett Silverstone-ba

Ahogyan azt az utóbbi években megszokhattuk, Silverstone-ba ezúttal is sok csapat érkezett újításokkal. Többek között a Williams és az Alpine is jelentősen átalakította autóját, de a Ferrari is módosított.

A legvérmesebb reményekkel egyértelműen a Mercedes érkezett Silverstone-ba, akik Lewis Hamilton hazai versenyén szeretnék megszerezni a csapat idei első győzelmét, és James Allison korábban elmondta, hogy a brit pálya karakterisztikája nagyon is feküdhet a W13-asnak.

Mellettük a Williams is jelentős ráncfelvarrást ígért Silverstone-ra, amit el is hoztak magukkal, de csak Alexander Albon autójára. Az alábbi képen, melet a helyszínen dolgozó Albert Fabrega készített, jól láthatóak a változások az oldaldobozokon és azok légbeömlőin is.

 

Az Alpine tartozik még azok közé, akik nagyobb módosítással érkeztek meg a 2022-es Brit Nagydíj helyszínére, ugyanis Alonsóék autójának oldaldoboza is jelentős változásokon esett át. Egyrészt az Alpine is nagyobb hűtőnyílásokat helyezett el az oldaldoboz tetején, amelyeknek a hátsó vége is sokkal szűkebb lett és más hűtési megoldást is használnak ezúttal a franciák és kissé a Ferrari „medencéjére” hajazó megoldással álltak elő.

 

Apropó Ferrari, az olaszok autóján is feltűnt egy apróbb változás: a visszapillantó tükrök már nem azon a ponton vannak kitámasztva az oldaldoboz felett, mint korábban és két apróbb, függőlegesen elhelyezkedő légterelőelem is felkerült a visszapillantók aljára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: