DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Smedley Schumacherhez hasonlította Leclerc-t

Az egykor a Ferrarinál is dolgozó F1-es szakember szerint Hamilton és Verstappen mellett a monacói pilóta az, aki képes az egész csapat színvonalát emelni, ahogy tette azt anno a német is.

Charles Leclerc remek formában kezdte a szezont, s ez a teljesítményéről voltaképpen továbbra is elmondható, hiszen főként műszaki problémák és a csapat rossz stratégiai döntései révén került tetemes ponthátrányba az összetettben a Red Bull versenyzőivel szemben. A monacói produkciója a korábban a Ferrarinál is dolgozó – mindenekelőtt Felipe Massa versenymérnökeként tett szert ismertségre –, jelenleg az F1 stábját erősítő Rob Smedley tetszését is elnyerte:

leclerc-ferrari-dppi-kanada



„Ő, Max és Lewis képesek a teljes csapat szintjét emelni, másokat is maguk mellé vonzani és átadni a győztes mentalitást. Ugyanez a képesség jellemezte Michael Schumachert a Ferrarinál, amikor ő volt a katalizátort, akit körbevett Jean Todt, Ross Brawn és Rory Byrne. Ezektől a versenyzőktől érkezik az ösztönzés, hogy reagáljanak a hibákra és fejlődjenek” – nyilatkozta a szakember a Gazetta dello Sport hasábjain.

Smedley arra is rámutatott, hogy miért kedveli a közönség Leclerc-t, de emellett más pilótákat is méltatott az interjúban:

„Lewis Hamilton hihetetlen dolgokat ért el, elképesztő, amit csinált a pályán és az azon kívüli üzeneteivel. Leclerc és Verstappen izgalmasak. Charles elnyerte a közönség szeretetét, mert átlagos a háttere, nem egy gazdag monacói családból származik. Aztán ott van a feltörekvő generáció, amelynek Lando Norris és Pierre Gasly is a tagja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: