DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steiner: Az F1 tanulhat az amerikai ligáktól

Megoszlanak a vélemények a pilótákra vonatkozó fizetési sapkáról. A többség őrültségnek tartja ezt az ötletet, de a Haas csapatfőnöke szerint érdemes lenne megnézni, hogyan csinálják ezt az USA-ban.

A csapatok számára már létrehoztak egy költségvetési sapkát, melynek növelése érdekében az utóbbi időben rengetegszer szót emelt a Red Bull csapatfőnöke Christian Horner, ám nemrégiben az is felmerült, hogy amerikai mintára korlátoznák a pilóták fizetését is.

A mezőnyből sokan nem fogadták jól ezt az ötletet, Max Verstappen szerint ez egy teljesen rossz irány, míg Fernando Alonso úgy vélte, a sport manapság egyre többet követel tőlük, ezért a versenyzőknek joguk van annyit keresni, amennyit tudnak. Nem mindenki van azonban ezen az állásponton, így például Günther Steiner sem, aki azt javasolta, a Formula-1 tanuljon a nagyobb amerikai ligáktól, ahol ezek a dolgok simábban működnek.



 

„Azt hiszem, ehhez már nem sok mindent lehet hozzátenni. Az amerikai ligáktól tanulhatnunk, ott sok minden történik. Nekünk csak meg kell figyelnünk, hogyan csinálják ott, és tanulnunk kell belőle” – idézte a Haas csapatvezetőjét a PlanetF1.

Steiner úgy gondolja, az F1-nek nem kell olyanná válnia, mint az NFL, vagy a hasonló ligák, de rengeteg dolgot elsajátíthatnak tőlük.

„Nem kell lemásolnunk őket, de ha csak azt nézzük, hogy közép és hosszú távon hogyan lehet megoldani a csapat és a versenyzők költségvetése közötti egyenlőség hiányát, akkor nyilvánvaló, hogy mindig ott lesz az a gond, hogy ki fog befektetni egy versenyzőbe, ha nem tudja visszahozni a pénzt, ezt pedig nagyon nehéz rendezni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: