DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas és a Red Bull első embere ritkán van egy véleményen

Günther Steiner – a Haas F1-es csapatfőnöke – ritkán ért egyet a Red Bull vezetőivel. A két végletet képviselték a költségvetési sapka megemeléséről zajló vitában, de az új technikai irányelvekről hasonlóan vélekednek.

Max Verstappen és Helmut Marko is úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten rossz lépés a szabályok szezon közbeni változtatása. Szerintük egyes csapatok rengeteget dolgoztak azon, hogy megoldják a pattogást, másoknak ez nem sikerült. Egyikről sem a szabályok tehetnek. Steiner hasonló véleményen van a kiadott irányelvvel kapcsolatban, szerinte nagyban befolyásolhatja a kialakult erősorrendet a csapatok között.

„Meg kell értenünk, hogy mit jelent valójában az intézkedés” – mondta Steiner a RACER.com portálnak. „Az biztos, hogy néhány autó elég rosszul áll. Persze van megoldás, meg kell emelni a hasmagasságot, viszont akkor csökken a tempó… de ki akarna lassabban menni? Ez nagyjából olyan, mint mikor néhány éve szezon közben váltottunk gumiabroncsokat.”



„Mennyire lehet igazságos, ha megint valami alapvető dolgot változtatunk meg és ezzel változik az erősorrend? Szerintem nem az! Persze elő lehet venni a biztonsági tényezőket, de erre van válasz: ha túl veszélyes, emeld meg a hasmagasságodat” – folytatta a Haas F1 vezetője. – „Fogalmam sincs, milyen büntetést lehetne adni, de meg kell találni, hogy honnan veszélyes, hogy hol a határ és aki felette van, az kapja meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: