DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hornert még mindig aggasztja az infláció

Továbbra is aggódik a növekvő árak, és a költségvetési limit miatt Christian Horner. A Red Bull csapatvezetője szerint utóbbit emelni kell, hogy az összhangban legyen az inflációval.

Nem először emel szót a költségvetési plafon jelenlegi mértéke ellen Christian Horner. Az energiaitalosok csapatfőnöke már korábban is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyre magasabbak lettek a csapatok költségei, ezért azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy egyes alakulatok kihagynak pár versenyt a szezon végén.

2021-ben a 145 millió dollárról induló plafon jelenleg 140 millió dollárra, 2023-ig pedig 135 millió dollárra csökken majd a tervek szerint. Most a Kanadai Nagydíj helyszínén is szóba került a téma, Horner pedig ismét elmondta véleményét erről a helyzetről.



 

„A költségplafon esetében most az inflációról beszélünk. Az Egyesült Királyságban a Bank of England 11 százalékos inflációról beszél az év második felében annak köszönhetően, ami a világban történik, és ez nem olyasmi, amit előre megjósoltunk. Ez egy valódi vis maior helyzet, és úgy gondolom, hogy az FIA-nak kell meghoznia a megfelelő intézkedéseket. Ellenkező esetben valószínűleg hét olyan csapat lesz, amelyik valamilyen formában megszegi a felső határt az év végére” – mondta Horner a Sky Sports F1-nek.



 

A Red Bull szakembere szerint ez egy komoly probléma, amivel igenis foglalkoznia kellene az FIA-nak, mivel az energiaköltségek mindenütt növekednek a világon.

„Az energiaköltségekről, és a költségek inflációjáról van szó. A megélhetési költségekről. Mindenki számára emelkedik az üzemanyagköltség, az alkatrészellátás, a szállítás, elektromosság, és a közművek költsége. Ezek olyan dolgok, amiket nem tudsz befolyásolni, ezért gondolom, hogy a csapatok többsége úgy érzi, hogy van egy olyan probléma, amivel foglalkozni kell” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: