DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: A csapatok kihagyhatnak pár futamot

A költségplafon miatt aggódik a Red Bull csapatfőnöke. Christian Horner azt sem tartja kizártnak, hogy a pénzügyi okok miatt egyes csapatok kihagyjanak pár futamot a szezon végén.

Rengetegen beszéltek arról az utóbbi időben, hogy a fejlesztések üteme megváltozott erre a szezonra a költségsapka miatt. A csapatfőnökök közül Christian Horner már többször is felhozta ezt a témát, most azonban a korábbi megnyilvánulásainál is tovább ment.

A csapatvezető attól tart, hogy egyes csapatoknak ki kell hagyniuk az utolsó négy futamot azért, hogy a limiten belül maradhassanak, főként az infláció miatt, ezért az élcsapatok nagy része a költségplafon emelését szorgalmazza.

„Szükségünk van arra, hogy az FIA foglalkozzon az inflációs kérdéssel. Úgy gondolom, alapvetően legalább hét csapatnak ki kell hagynia az utolsó négy versenyt ahhoz, hogy idén a plafonon belül maradjon” - mondta Horner, az ESPN számára adott interjúban.



A Red Bull szakembere szerint, ez a probléma nem csak a legjobbakat érinti, hanem a kisebb csapatok is küzdenek az infláció hatásaival. Erre példaként a szállítási költségeket hozza fel, amelyek állítólag a hírek alapján több mint a négyszeresére nőttek a jelenlegi üzemanyagárak miatt.

Nem mindenki gondolkozik azonban így. Az Alpine főnöke, Otmar Szafnauer például egyáltalán nem értett egyet Horner szavaival, sőt nevetségesnek gondolta ezt a felvetést.

„Ezzel előrébb kerülünk a bajnokságban. Ez tényleg tetszik” – viccelődött Szafnauer, aki úgy véli, semmi gond nincs a jelenlegi rendszerrel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: