DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: A pénz döntő faktor lesz

Christian Horner szerint logikus lenne a Porsche-szerződés, de még korai erről beszélni, azt viszont nem szeretné, hogy a régi csapatok fizessenek azért, hogy újak érkezzenek a sportágba.

Szinte kész tényként kezeli az F1-es paddock, hogy a sportágba 2026-ban megérkező Volkswagen a Porschét a Red Bullhoz irányítja, a márka az energiaitalosok motorprogramjába száll be - vélhetően névadóként, de erről hosszabban is írtunk már. Hivatalos megerősítés vagy bejelentés viszont továbbra sincs, így a felek sem kommentálhatják az értesülét, de Christian Horner azért kapott kérdést ezzel kapcsolatban.

"Nyilván nagyszerű az az elhatározás, ami a Volkswagen részéről megvan, illetve hogy a Porsche és az Audi is érdeklődik az F1 iránt. Mi most kezdtünk bele egy új projektbe motorgyártóként, szóval igen, logikus lenne minden potenciális együttműködést átbeszélni. Egyelőre viszont még korán van, nincs miről beszámolni és ha lesz, akkor természetesen a sajtó lesz az első, aki értesül róla" - idézi a Red Bull-csapatfőnök szavait a RacingNews365.com.

horn



A Volkswagen belépésének a jelenlegi csapatok természetesen nem örülnek, hiszen így kisebb szelet jut nekik a tortából, de az érvényben lévő szabályok szerint 200 millió dollárt kell fizetnie annak, aki szeretne beszállni a sportágba, éppen a kompenzáció miatt.

"Az egyértelmű, hogy a pénz sorsdöntő faktor lesz. Nem lenne fair elvárni, hogy a meglévő csapatok fizessenek azért, hogy új csapat érkezzen az F1-be. Szerintem az nagyszerű, hogy vannak érdeklődők, az Andretti is nagy név, de szerintem ezen az üzleti modellen a Liberty Mediának dolgoznia kell" - tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: