DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: Silverstone-ban meglátszódnak a különbségek

A Brit Nagydíjjal folytatódik az idei szezon, Silverstone pedig megmutathatja, mennyit változtak az új szabályok szerint épült autók, a korábbiakhoz képest Lando Norris szerint.

Az idei évben sem számít unalmas futamra Nagy-Britanniában Lando Norris. A wokingiak fiatal pilótája úgy érzi különleges lesz a hétvége, hiszen először hajthatnak majd pályára ezen a helyszínen élesben a 2022-es autókkal, melyek már az új aerodinamikai szabályok szerint épültek.

A módosítások elsődleges célja az volt, hogy a versenyautók közelebbről tudják követni egymást, így könnyebbé téve az egyes csatákat a versenyzők között, akár kanyarokon át. Norris úgy érzi, Silverstone egy olyan pálya, ami tökéletesen megmutathatja, miben változtak ezek az autók, a korábbiakhoz képest.



„A Silverstone-ban rendezett hétvége önmagában is nagyszerű, itt a Formula-1-es autók mindig látványosak. Úgy gondolom, hogy a versenyzés idén általánosságban is jobb volt. Ez talán nem annyira mutatkozott meg, a tisztán hosszú egyenesekkel rendelkező pályákon. De azokon a pályákon, ahol hosszabb kanyarok vannak, mint például Silverstone-ban, ott szerintem nagy különbségek mutatkozhatnak meg a korábbi évekhez képest. Remélem, hogy ez összeadódik, és jobb, élvezetesebb versenyünk lesz” – mondta Norris a Motortsportnak.

A Brit Nagydíjon valószínűleg a nézőszámra sem lesz panasz, a hírek szerint ismét teltház várható, ahol a Mercedes párosa, Lewis Hamilton, és George Russell, valamint Norris is esélyes lehet egy dobogós helyezésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: