DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris reméli, hogy a McLaren visszavág a „pokoli hétvége” után

A McLaren pilótája, Lando Norris erősebb szereplésben reménykedik a közelgő F1-es Brit Nagydíjon, miután Kanadában a hétvége maga volt a pokol.

Az esős időmérő tökéletes lehetőség volt Norrisnak és mclarenes csapattársának, Daniel Ricciardónak is, hogy elöl végezzenek a rajtrácson Montrealban. Míg azonban Ricciardo bejutott a Q3-ba és a 9. helyen végzett, Norrisnak nem sikerült továbbjutnia a Q2-ből.

Norris motorproblémával küzdött, így a 14. helyre kvalifikálta magát, ráadásul emiatt a vasárnapi futamon is nehezen tudott előzni, sőt a biztonsági autók is rontották a helyzetet. A lehető legrosszabb időszakban állt ki, az egyik kerékcseréjekor, amikor Ricciardóval duplán látogatták meg a bokszot, rengeteg időt veszített, ami szintén hozzájárult a 15. helyhez.

norris-montreal-f1-dppi



„Montreal az igazat megvallva pokoli hétvége volt számunkra, de nincs okunk azt hinni, hogy nem tudjuk megfordítani a dolgokat, és sokkal versenyképesebbek lehetünk a jövő heti, silverstone-i hazai versenyünkön” – mondta Norris a The Telegraph lapnál vezetett rovatában.

„Végül is a bahreini 15. helyről – ahol mérföldekkel le voltunk maradva – két versennyel később Ausztráliában az ötödikek lettünk, majd egy dobogós helyezés következett Imolában. Igen, kevésbé voltunk versenyképesek az elmúlt két, azerbajdzsáni és kanadai versenyen. De ismerjük az okokat, és keményen dolgozunk, hogy helyrehozzuk a dolgokat.” 

„Készülünk néhány új dologgal Silverstone-ban, és alig várom, hogy a hazai szurkolóink előtt pályára lépjünk” – folytatta Norris. „Silverstone-ban versenyezni semmihez sem hasonlítható érzés, az a sok pozitív energia, a kapuknál lévő sportbíróktól kezdve, a szurkolókig, akik az angol zászlókat lengetik vagy a McLaren színeibe öltöznek. Óriási erőt ad, hatalmas különbség. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megfordítsuk a kanadai formánkat. Van még néhány fejlesztés folyamatban, és a pálya felülete is teljesen más, mint a montrealié.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: