DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Alpine főnöke örül a Netflix újításának

Bár az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a népszerű F1-es sorozat, a háttérben már készül az új évad. Otmar Szafnaeur örült, hogy a stáb a csapatfőnökök megbeszélésén is jelen volt.

A Netflix már javában készíti a Drive to Survive következő évadját, ebben pedig valószínűleg a delfinezés problémájáról kialakult heves vita is helyet fog kapni. A népszerű streaming platform stábja Kanadában megörökítette azt, ahogyan három csapatfőnök, Toto Wolff, Christian Horner, és Mattia Binotto is összekaptak a pattogásra irányuló szabályváltozások miatt.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy véli, hosszabb távon ez egy jó ötlet lehet, hiszen a rajongók így nagyobb betekintést kaphatnak a kulisszák mögé.

„Nos, ez mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy ne mondjak semmit! – jegyezte meg viccesen Szafnauer. „Nem tudom, hogy a Netflixnek van-e ott helye, vagy sem. Emlékszem, hogy láttam a Senna-filmet, és évekkel ezelőtt az ilyen típusú megbeszéléseken is voltak kamerák. Szóval jó-e a rajongóknak, ha megérthetik ezeket a dolgokat? Talán igen. Felesleges drámát teremtünk ezzel? Nem tudom, ezt nehéz megmondani, mert ez nem egy ellenőrzött kísérlet. Ugyanazt a találkozót kell megtartanod nézők nélkül is, de biztosan van valamilyen hatása az emberekre. Hogy jó, vagy rossz, azt nehéz megmondani, de azt hiszem, ha a szurkolók látják és megértik mindezt, akkor ez egy kicsit nagyobb vonzerőt jelent a sportágunk számára, és szerintem ez egy jó irány” – idézte őt a Motorsport.



A francia istálló szakembere elárulta, hogy már több olyan rajongóval is találkozott, akik a Drive to Survive sorozata miatt szerették meg a Formula-1-et.

„Találkoztam egy chicagói, és egy michigani emberrel. Mindketten azt mondták, hogy ők COVID F1-rajongók. Nem tudtam mit értenek ez alatt, de azt mondták, hogy ők ezt nézték abban az időszakban a tévében, és még valami mást, ami nem hangzott túl érdekesen! Elmondták, hogy az összes F1-es futamot megnézték, utána a Netflixet, és így már megértik. Láss csodát, Detroitból és Chicagóból utaznak ide az első futamokra, egyikük pedig Miamiba is elment. Ha segít bevonzani az embereket, ami korábban jól őrzött titok volt, az mindannyiunknak jobb, mert szerintem egy nagyszerű sportágunk van” – zárta gondolatait Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: