DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff: Nem kívánhatnék jobb párost

Nagyon elégedett jelenlegi felállásával a Mercedes Toto Wolff szerint. A német istálló csapatfőnöke úgy érzi, minden a helyén van ebből a szempontból, ám a hosszabbításról még korai lenne beszélni.

Miután Valtteri Bottas öt szezon után elhagyta a csapatot, a Mercedes George Russell számára adott lehetőséget, aki már korábban is bizonyított, idén pedig a nehézségek ellenére közel tudott maradni a legjobbakhoz. A fiatal brit pilóta eddig fantasztikus teljesítménnyel hálálta meg a lehetőséget, hiszen idén minden futamon célba ért, és nem végzett az ötödik helynél hátrébb. Ezt a vezetőség is értékelte, főként, hogy az idei autó nem sikerült jól, és sokat szenvedtek az idény elején, leginkább Lewis Hamilton, aki ennek ellenére összehozott két dobogót a szezonnyitótól számítva.

Toto Wolff úgy látja, a pilótáikra nem panaszkodhatnak, de amikor a hétszeres világbajnok szerződéséről kérdezték, kitérő választ adott.



 

„Elkezdünk 2024-es szerződésekről beszélni? 2022 júniusában? Boldogok vagyunk a jelenlegi helyzettel, és kétségtelen, hogy jó pozícióban leszünk a folytatásban is, de még túl korai 2024-ről beszélni. Egyelőre nem is kívánhatnék jobb versenyzőpárost. Elmondhatom, hogy a csapaton belül Lewis mindig nagyon pozitív volt, és igazán elképesztő, ahogy ők ketten együtt dolgoznak. Az eligazításokon folyamatosan kérdezgetik egymást. Gondolom, ez más lesz, ha az élen versenyeznek, de szuper, ahogy ők ketten segítettek a fejlődésben, és örülök Lewisnak, mert balszerencsés volt. Többször is dobogóra állhatott volna, ha nem dolgozik ellene a biztonsági autó” – idézte Wolff szavait a Formula-1 hivatalos weboldala.

A szakembert a soron következő Brit Nagydíjról is megkérdezték, a silverstone-i pályával kapcsolatban pedig jó megérzései vannak.

„Silverstone jó volt hozzánk a múltban, és a pálya simább, mint az elmúlt három, de ez nem Barcelona, szóval most a saját elvárásainkat kell menedzselnünk. Meg kell néznünk az adatokat, és értelmes megoldásokkal előállni a jövőre nézve is” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: