DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz már nem fél nyomni a gázt

Carlos Sainz a Kanadai Nagydíj után sokkal magabiztosabban érzi magát a versenyautójában, már nem fél feszegetni a határokat, nyomni tudja a gázt anélkül, hogy tartana a kicsúszásoktól.

Az idei szezon első versenyein Sainz csak küszködött az autóval, csapattársával szemben nem tudta kihozni magából és az új szabályok szerint megépített autóból a maximumot. A több kiesés és autótörés egyaránt korlátozta az autóban tölthető idejét is, amelyek szintén visszafogták Sainz fejlődését, nem tudott lendületbe kerülni. A Kanadai Nagydíjon azonban Sainz volt a leggyorsabb ember a pályán, a kockás zászlóig üldözte a győzelemért Max Verstappent.

Sainz érthetően csalódott volt, mert most volt legközelebb hozzá, hogy megszerezze első futamgyőzelmét, de ebben megakadályozta a holland világbajnok. Korábbi kérdésre kijelentette, hogy saját maga jelentős lépést tett előre, jobban érzi a Ferrari F1-75 versenyautójának a határait: „centikre voltam a falaktól” – mondta, mikor a Verstappen elleni harcról beszélt.

sainz-ferrari-kanada-1



Később arról kérdezték, hogy egy rajtbüntetésektől mentes versenyen mennyire tudna harcban lenni Verstappen és Leclerc ellen, amelyre adott válasza az Autosport.com portálon olvasható: „Remélem, hogy versenyben tudnék lenni velük, de nem akarok túl sokat gondolkodni a bajnokságról. Egyetlen célom van, hogy a pályán legyek és a lehető legjobb teljesítményt tudjam kihozni az autóból és magamból. Azt hiszem, ez Kanadában sikerült, az első szabadedzéstől kezdve a verseny végéig jó tempót találtam. Végig a maximumot tudtam nyújtani, kicsit sem féltem az autó elvesztésétől, mint például legutóbb Barcelonában. Változtattunk néhány dolgot a versenyautón, amitől jobban érzem magam benne és úgy tűnik, hogy ezek működnek. Ezzel együtt szükségem van még néhány új pályára és kanyarra, hogy még jobban ráérezzek.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto úgy véli, hogy most már Sainz rendszeresen a futamgyőzelmekért harcolhat, segítve ezzel egyrészt a saját magabiztosságát építeni, másrészt a csapatot a Red Bull ellen a konstruktőri cím megszerzésében. „Nagyon jó versenyen vagyunk túl, futamról futamra egyre több önbizalmat szerez, jobban és jobban vezet, gyorsabb, boldogabb, nyugodtabb” – értékelte versenyzőjét Binotto. „Elégedett vagyok azzal, ahogyan vezet, a Scuderiának is fontos, hogy számíthatunk rá, hogy tudjuk, hogy gyors tud lenni. Biztos vagyok benne, hogy a következő futamokon meg fogja mutatni, hogy most már vele is számolni kell a győzelemre esélyes versenyzők között.”

Binotto kiemelte még, hogy a kvalifikációs teljesítményén még mindenképpen javítania kell a spanyol pilótájuknak, mert eddig valamennyi futamon jobb rajthelyet szerzett a csapattársa, Charles Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: