DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg elmondta véleményét a Hamilton–Russell párharcról

Nico Rosberg szerint George Russell eddig „fenomenális” volt a Mercedes embert próbáló F1-es szezonjában, de figyelmeztette, hogy Lewis Hamilton utál veszíteni csapattársaival szemben.

Russell 111 ponttal a negyedik helyen áll a pilóták bajnokságában, 34 ponttal megelőzve a hatodik Hamiltont, aki „vezethetetlennek” minősítette autóját a múlt hétvégi Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzésen. Russell ebben a szezonban a kilenc futamból hétben a csapattársa előtt végzett, ugyanakkor Hamilton montreali dobogós helyezése a bahreini idénynyitó óta az első alkalom, hogy megelőzte Russellt. Az ifjú brit az időmérős összevetést is fej-fej mellett vezeti 5-4-re.

A 2016-os világbajnok és Hamilton egykori csapattársa, Nico Rosberg az Any Driven Monday című műsorban így nyilatkozott: „George fantasztikus munkát végzett, fenomenális volt annak fényében, hogy milyen nehéz volt vezetni ezt az autót. Zseniális, hogy ilyen következetes, olyan jól vezet, nem hibázik, mindig a maximumot hozza ki belőle. Szombaton az ember azt gondolta, oké, az időmérőn egy biztonsági 4. vagy 5. helyre megy, de nem. Azt mondta: Felteszem a slickjeimet, csak a pole-pozíció érdekel. Ez tényleg elképesztő.”



„Lewis a legjobb formáját hozza, hihetetlenül szerencsétlen a szezonja, sok különböző dolog van ellene. Ez egy normális hétvége volt, és a szokásos fantasztikus módon teljesített. Annyira erős, hihetetlen ez a pilótapár, de ne tévedjünk, Lewis szenvedélyesen utálja, hogy valaha is második legyen csapattársa mögött, ezért rendkívül motivált lesz, és keményen nyomja” – tért át a hétszeres világbajnokra.

„A Mercedes autója a versenyen remek volt. Annyira fantasztikusnak tartottam, ahogy George közvetlenül a rajt után előretört, egyik autót a másik után előzte a hajtűben. Szerintem fejlődnek, de még mindig nem érték be a Ferrarit és a Red Bullt. Nem tudnak nyerni Silverstone-ban, még mindig túl messze vannak” – értékelte a Mercedes teljesítményét, utalva arra, hogy Hamilton korábban a Brit Nagydíjon célozta meg első idei győzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: