DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Most még rosszabb az autó, mint eddig

Montreal sem úgy indul a hétszeres világbajnok számára, mint a 2020 előtti időszakban. Lewis Hamilton egyre szomorúbb, hogy az autó sehol sem versenyképes, sőt borzalmas.

Többek között új padlólemezzel és néhány apróbb újítással is próbálkozott Lewis Hamiltonnál a Mercedes a pénteki edzésnapon, de a brit úgy gondolja, ezek egyelőre a legkevésbé sem váltak be. Úgy érzi, most a legrosszabb vezetni a versenyautóját, amióta 2007 óta bármikor is erre a pályára érkezett. Pénteken 1,3 másodpercre lemaradt Max Verstappentől és megint alaposan kikapott csapattársától, George Russelltől is, így lett tizenharmadik.

„Tipikus pénteki napon vagyunk túl, rengeteg dologgal kísérleteztünk a két edzés folyamán, például egy új padlólemezt is kipróbáltunk, de semmi sem működött. Összességében semmit nem tudunk kezdeni a jelenlegi autóval, különböző beállításokat próbálgatunk, hátha valamelyiknél jobb lesz a helyzet” – mondta el Lewis Hamilton egy sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu munkatársa is részt vett.

Hamilton teljesen elkeseredett, az autó rossz és még Russelltől is messze elmarad


„Különböző beállításokkal gurultunk pályára George és én a második szabadedzésen, hogy melyik út lesz a jobb. Még meg kell tudnom, hogy ő hogy érezte magát az autóban, de az enyém kész katasztrófa volt. Olyan, mintha a W13-as egyre rosszabb lenne, ez pedig egyre jobban elszomorít, amennyire szenvedünk.”

„Nem tudom, mit lehetne tenni, dolgozunk tovább, mást nem tehetünk. Ez az idei autónk, valószínűleg, ezzel most már végig szenvedni fogunk és a jövő évre egy sokkal jobb gépet kell építenünk. A legnagyobb problémát az év végéig muszáj lesz orvosolnunk. Reméljük, ez nem olyan jellegű baj, ami miatt abbahagynám a versenyzést hosszabb távon, de ezt csak az idő mondja majd meg.”

„Montrealban sosem volt még ennyire rossz egyik autó sem, amivel pályára gurultam. Gyakorlatilag végig csak egy hatalmas küzdelmet vívok azért, hogy ne vágjam oda a falhoz. Végig pengeélen kell táncolni, kénytelenek vagyunk keményen a kerékvetőre tenni az autót, ha egyszer rossz szögben érkezem, messzire el fogok szállni” – tette hozzá elkeseredetten Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: