DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon szerint nem volt több a versenyükben

Az Alpine a maximumot hozta ki a Kanadai Nagydíjból Esteban Ocon szerint. A francia pilóta úgy véli, szinte mindent úgy csináltak, ahogyan előtte tervezték, így elégedetten távozhatnak.

A hatodik, és a hetedik pozícióban ért be Montrealban Esteban Ocon és Fernando Alonso. Utóbbi az első sorból indulva a pódiumért is harcban volt egy darabig, ám stratégiailag hátrányba kerültek, amikor nem tudtak időben gumit cserélni a második VSC fázis alatt, így a spanyol végül veszített néhány pozíciót.

Ezt leszámítva csapatként mindent megtettek, amit lehetett Ocon szerint, aki úgy érzi, jól teljesítettek Kanadában.



„Ez egy közel tökéletes nap volt számunkra. Nagyszerű, hogy a tegnapi naphoz képest egy kicsit jobb teljesítményt nyújtottam, és azt hiszem, nem volt semmi, amivel többet tehettünk volna, mivel az előttünk haladó autók túl gyorsak voltak. Elég sokáig próbáltuk tartani a pozíciókat, de a végén ugyanolyan gumikon voltunk, elmentek mellettünk, és megtalálták a módját annak, hogy megelőzzenek minket, így végül csapatjátékot játszottunk. Próbáltuk hátul tartani Bottast, aki gyors volt. Mindent jól csináltunk az első körtől kezdve” – mondta Ocon az F1TV kamerái előtt.

A 25 éves pilóta szerint javult az autó ezen a hétvégén, és előrébb léptek a korábbiakhoz képest.

„Azt mondanám, hogy jobban éreztem magam. Még mindig van valami, amit meg kell értenünk, mert a pénteki és a szombati nap nagyon problémás volt számunkra, és az autó egy kicsit jobban beindult a vasárnapi versenyen, szóval van még mit átnéznünk, de a hétvége jól sikerült” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: