DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Elképesztően frusztráló verseny volt

Hiába zárkózott fel egészen az ötödik helyig a rajtrács majdnem legvégéről, mégsem volt teljesen elégedett az F1-es Kanadai Nagydíj után a monacóija, aki szerint semmi sem alakult nekik kedvezően.

A motorcserés büntetései révén Charles Leclerc mindössze a 19. rajtkockából vághatott neki a montreali versenynek. A futam különböző fázisaiban csak nehezen tudott előretörni a ferraris: az addigra már kereket is cserélő Esteban Oconon például nem tudta átverekedni magát. A hajrában aztán a safety car után megelőzte Fernando Alonsót és a franciát is, így az ötödik helyen intették le. Bár felzárkózásáért a Nap versenyzőjének is megválasztották a monacóit, Leclerc mégsem volt elégedett:

leclerc-montreal-f1-dppi



„Elképesztően frusztráló verseny volt” – értékelt a leintés után a Sky F1 kamerái előtt. „Nyilvánvalóan olyan autókkal harcoltunk, akiknek sokkal frissebb volt a gumijuk, a 10-es kanyarban egyáltalán nem volt tapadásom a kigyorsításon hozzájuk képest. Emiatt rendkívül nehéz volt előzni. Esteban mögött például rengeteg kört eltöltöttem. Úgyhogy kicsit frusztráló volt.”

„A vége felé az azonos mértékben használt gumikon kicsit agresszívebb tudtam lenni és be tudtam vetődni a 10-es kanyarban, ahol pozíciókat nyertünk. De persze az utolsó helyről indulva nem igazán számíthattunk sokkal többre, főleg azért, mert a Mercedes ma nagyon erősnek tűnt. Szóval ez van.”

Leclerc már a minap utalt rá, hogy előreláthatóan nehezebb lesz az előzés, mint korábban gondolták – erre így reflektált a Kanadai Nagydíj után: „Kicsit agresszívebbnek kellett lennem ma, mint szerettem volna, mivel pontokat kellett szereznem. De igazából semmi sem alakult nekünk kedvezően. A bokszkiállásnál is szenvedtünk, így éppen azon négy autó mögé kerültünk utána, akiket igyekeztünk átugrani, vagyis egy újabb DRS-vonatba kerültem. Ez van, de tekintve azt, hogy milyen helyzetben voltunk, ez volt a legjobb eredmény, amit elérhettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: