DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Max élete formájában van

Annak ellenére is hibátlan munkát végzett főnöke szerint a Red Bull regnáló világbajnoka az F1-es Kanadai Nagydíjon, hogy a végén ő nem tudott kommunikálni a csapatával.

Max Verstappen győzelmével ért véget a montreali futam: a holland a pole-ból indulva nyert, az utolsó 15 körben azonban komoly nyomás alá helyezte őt a safety car-fázis után Carlos Sainz. A Red Bull-os nem tudta leszakítani magáról a ferrarist, aki így rendre nyithatta a DRS-t, ennek ellenére megőrizte az első helyet a vb-éllovas.

verstappen-redbull-montreal-podium



Nem csoda, hogy a leintés után Christian Horner, az energiaitalosok vezetője elégedetten nyilatkozott a Sky Sports F1 kamerái előtt: „Max egyszerűen nem tudott elszakítani DRS-távolságra, a Ferrari pedig nagyon gyors volt az egyenesben azzal, hogy keményen tudták támadni a rázóköveket. De nem követett el egyetlen hibát sem.”

Pedig Verstappen dolgát az is nehezítette a Kanadai Nagydíj végén, hogy ő nem tudott beszélni a csapatához: „Elveszítettük a kapcsolatot az autóval. Egyirányú volt a kapcsolat: ő hallott minket, de mi nem hallottuk őt. De azt hiszem, neki sem nagyon kellett tőlünk hallania semmit” – fogalmazott Horner.

Verstappen a csapattárs Sergio Perez kiesése és Charles Leclerc ötödik helye révén tovább növelte az előnyét az összetett pontversenyben. Horner szerint a holland kiváló teljesítményt nyújt eddig 2022-ben, de egyelőre nem tekintenek nagyon előre a bajnokságban: „Egyesével vesszük a versenyeket. Remek sorozatot raktunk össze és nagyszerű úgy elutazni Silverstone-ba, hogy vezetjük mindkét bajnokságot. Max élete formájában van és nagyszerű munkát végez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: