DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Hamilton: Sosem volt ilyen jó érzés a negyedik hely

Láthatóan boldog volt a kanadai kvalifikáción elért eredményével a hétszeres F1-es világbajnok, aki bízik benne, hogy a vasárnapi futamon is tartani tudja majd a szombaton megszerzett pozícióját.

Pénteken a szárazon zajlott szabadedzésen után még katasztrófának és az eddiginél is rosszabbnak nevezte a Mercedest Lewis Hamilton, a szombati esőben azonban már sokkal jobban szerepelt a brit és a W13-as is. A hétszeres világbajnok végül a negyedik rajthelyet kaparintotta meg Montrealban, ami után láthatóan roppant boldogan nyilatkozott a Sky Sport F1 kamerái előtt:

hamilton-montreal-day2-dppi



„Fantasztikusan érzem magam, nagyon boldog vagyok! Negyedik hely – sosem érződött ilyen jónak egy negyedik rajthely. Talán csak az első évemben volt hasonló. De ez főleg azért van, mert eddig rettenetesen nehéz évünk van. Ma mindenkinek nehéz dolga volt a körülményekkel. Nagyon örülök, hogy ilyen pozícióba kerültünk, mert mindenki rendkívül keményen dolgozik, miközben folyamatosan kihívásokkal szembesülünk ezzel az autóval.”

Hamilton arról is beszélt ismét, hogy ezúttal is már beállításokat próbálgattak a csapattársával, George Russell-lel a pénteki edzésnapon: „Rengeteget dolgoztunk az éjszaka során. Két különböző irányba mentünk el tegnap, hogy információkat gyűjtsünk. George-é sokkal jobbnak bizonyult, nem is érződött annyira jónak az edzéseken az autó. Ezért úgy gondolom, holnap sokkal jobb helyzetben kell lennünk. Még mindig kicsit eltérő beállításokkal várjuk a futamot, de remélem, legalább tartani tudom majd ezt a pozíciót.”

Arra a kérdésre, hogy minek volt köszönhető a szombati javulás, így felelt a 37 éves pilóta: „Ezzel az autóval mindennek és még annál is többnek kell összeállnia. Szeretném azt gondolni, hogy nekem van egy ritmusom, ez az autó viszont nem a szokott ritmusban működik. Ehhez kellett hozzászokni” – fogalmazott Hamilton. Megjegyezte: az eső nélkül aligha lennének ebben a pozícióban, s azt is hozzátette, hogy ő maga is szereti a kanadai helyszínt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: