DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Ricciardo megvédte a fájdalmakkal küzdő Hamiltont

Daniel Ricciardo szerint egyértelmű, hogy Hamilton nem csak megjátszotta a fájdalmait Bakuban, hiszen látszik és hallatszik is a pattogás az onboard felvételeken, és ez nem normális.

Már a bakui verseny előtt is sokat panaszkodott a delfinezésként ismert jelenségre Lewis Hamilton, amely a Mercedes csapatát érinti legérzékenyebben a látottak alapján. Barcelonában már egészen vezethető volt a W13-as, de mint később kiderült, ez csak a szezon előtti tesztnek és a sok barcelonai adatnak volt köszönhető, a későbbi futamokon pedig ismételten felütötte a fejét a probléma.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj közepén Hamilton beszélgetését bejátszották a közvetítésbe, ahol elmondta, mennyire fáj a háta, majd alig tudott kiszállni a verseny után autójából. Toto Wolff azt mondta, talán el sem tud indulni a most hétvégi Kanadai Nagydíjon a hétszeres világbajnok, ő ezt azonban már a verseny másnapján cáfolta.

Most a McLarennél versenyző Daniel Ricciardo vette védelmébe az elmúlt napokban sok rosszindulatú megjegyzést kapó Hamiltont: „Ami jó ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy eléggé látványos, hiszen jól látható és hallható az onboard felvételeken, ahogyan pattog a versenyző sisakja” – mondta az ausztrál a Sky Sports-nak.



„Lewisról emiatt sok szó esett, de láttam néhány felvételt az ő fedélzeti kamerájából és azt, aogyan kiszállt az autóból. Elmondhatom, hogy nem játszott rá a dologra” – vette védelmébe a Mercedes versenyzőjét Ricciardo, aki korábban is nyilatkozott már a delfinezéssel járó kellemetlenségekről.

„Ez nem normális jelenség és nem is kényelmes. Abban a pozícióban, amiben mi »ülünk« az autóban, nem lehet felkészülni ekkora külső behatásokra. Nem tudom, hogy ez a szabályváltozások miatt van-e, vagy a csapatok közelítették meg rossz oldalról a dolgot, de senkinek sem kívánom, hogy ekkora felesleges fájdalmon menjen keresztül.”

„Korábban is sokszor esett már szó erről, de miután Bakuban komoly gondokat okozott, biztos vagyok benne, hogy a pénteki versenyzői eligazításon szó esik majd a delfinezésről” – tette hozzá az auszrál, aki idén sem találja a helyét a McLarenben, hiszen csapattársa 50 pontjával szemben ő eddig csak 15 egységet tudott gyűjteni az eddigi nyolc futamon.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: