DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Watson: Hamilton most már fejezze be a színházat

Lewis Hamilton látványosan megszenvedi a Mercedes pattogását, ám viselkedése megosztja a közvéleményt, hogy ez mennyire megjátszott. Még honfitársa, az egykori F1-es futamgyőztes sem áll az ő oldalára.

John Watson a ’70-es évek végén, ’80-as évek elején versenyzett a Formula-1-ben, majd televíziós kommentátorként, „az Eurosport F1-es hangjaként” ismerhettük meg közvetítései révén. Nem arról híres, hogy udvariasságból eltitkolná véleményét, ezúttal sem tett kivételt honfitársa, Lewis Hamilton szenvedéseit látva.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton nagyon látványosan szenvedett és komoly hátfájásra panaszkodott a pattogó Mercedesnek köszönhetően, bár sokan már ekkor is megjegyezték, hogy az ismét előtte végző George Russell ugyanezzel az autóval sokkal jobban megy egész évben, és probléma nélkül szállt ki a W13-asból, mosolyogva.

Az autóból is lassan kászálódott ki, majd látványosan, a hátát fogva sántikált el a mérlegelésig a hétszeres világbajnok. Ez John Watsonnak már nagyon nem tetszik. „Lewisnak vigyáznia kellene, hogy ne viselkedjen már úgy, mint egy színpadi dáma. Igen, ezt az autót nehéz vezetni és 37 évesen már az ember csontjai és szervezete sem bocsátja meg annyira, ha kényelmetlenül kell versenyezni” – mondta el véleményét a 76 éves Watson a Daily Mail hasábjain.

Watson szerint Hamilton viselkedésében sok a színház


„Lewis számára ez új világ idén. Legalább hét-nyolc olyan év van mögötte, amikor a Mercedes látványosan dominált a mezőnyben, ennyi időn keresztül szinte minden vágya és álma teljesült. George a legutóbbi nagydíj végén egészen frissnek mutatkozott, miután Lewis előtt végzett harmadikként.”

„Hamiltonnak át kellene gondolnia az életét, kevesebb időt tölteni a levegőben és sokkal többet az edzőteremben” – fogalmazott élesen John Watson, aki úgy érzi, a nyilvánvaló fájdalom ellenére a veterán brit látványosan színpadiasan viselkedik, például amikor imádkozik a versenyek előtt, azt is mindig a kamerák előtt, amikor pedig fáj valamije, a nézőközönség miatt látványosan felnagyítja a dolgot.

Egyetértünk vele, vagy túlzásba vitte a kritikát Watson?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: