DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ferraris büntetésekre számít a Red Bull

Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke szerint a rivális alakulat meg fogja oldani a megbízhatósági problémáit, de már most elkerülhetetlennek tartja náluk a későbbi rajthelybüntetéseket.

Hiába kezdte roppant erősen a 2022-es idényt és hiába nyeri sorban az időmérőket Charles Leclerc révén a Ferrari, Baku után mégis a Red Bull és Max Verstappen került tetemes előnybe a vb-összetettben, miután a monacói pilóta alatt három versenyen belül másodszor adta meg magát a technikán az élen haladva. Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője ugyanakkor arra számít, hogy a Scuderia vissza vág fogni – más kérdés, hogy szerinte elkerülhetetlen, hogy az év későbbi szakaszában rajthelybüntetést kapjanak a megengedettnél több erőforrás használata miatt:

„Úgy gondolom, nagyon gyors autójuk van, szombatonként mindenképp” – idézi Hornert a Motorsport.com. „Vasárnaponként szerintem eddig eléggé egy szinten voltunk az eddigi futamokon. Úgy vélem, Bakuban is ez volt a helyzet azok alapján, amit az első körökben láthattunk. Meg fogják oldani a problémáikat, efelől semmi kétségem. De gondolom, ez elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy büntetések várnak rájuk a szezon későbbi részében.”

leclerc-verstappen-baku-dppi



„Természetesen nagyon-nagyon hosszú még a bajnokság. Óriási pontbéli változást láthattunk az előző négy-öt futamon, ami jól mutatja, mennyire gyorsan fordulhatnak a dolgok” – mutatott rá Horner.

A Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko azt sem felejtette el megjegyezni, hogy a szezon elején nekik voltak megbízhatósági gondjaik, ami miatt Verstappen kétszer is kiesett, így igazából Leclerc barcelonai és bakui nullázásával csak egálba kerültek ezen a téren: „Volt két kiesésünk műszaki problémák miatt. Most már Leclerc-nek is megvan ez, szóval bizonyos értelemben kiegyenlítődtek a dolgok.”

Horner szerint egyébként az Azerbajdzsáni Nagydíj Leclerc kiesése nélkül is nyerhettek volna: „Szerintem stratégiailag is legyőztük volna Charles-t az általunk választott úton, de ezt már nem tudjuk meg. De a legfontosabb, hogy maximálisan kihasználtuk a balszerencséjüket és bezsákoltuk a pontokat, amivel nyilván tetemesnek tűnhet a bajnoki előnyünk, de láthattuk, mennyire gyorsan változhat az állás.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: