DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért hűlt le Hamilton ülése Bakuban

A legutóbbi futamon egy fura dologról számolt be rádión a csapatának Lewis Hamilton. A brit versenyző arra panaszkodott, hogy lehűlt az ülése, a Mercedesnél pedig rájöttek, miért érezhette így a hétszeres világbajnok.

Miközben a pattogástól erős fájdalmai lettek, Lewis Hamilton a rádión keresztül arról számolt be a Mercedes csapattagjainak, hogy elkezdett lehűlni az ülése. Mivel általában elég meleg szokott lenni a versenyautókban, így ez különösen szokatlanul hangzott, a német istállónál pedig nem tudták mire véljék a problémát.

Ezzel kapcsolatban semmi konkrétat nem tudtak mondani egészen a keddi napig, amikor sikerült átvizsgálni a dolgokat. A csapat mérnöke, James Vowles szerint valójában semmilyen technikai gond nem adódott, csak Hamilton érezte így a folyamatos hátfájás miatt.

„Ez egy jó kérdés volt. Nem tudtam rá válaszolni, amíg le nem ültünk egy pár percre, és nem kérdeztem meg Lewist erről. Igazából az történt, hogy az autóban nem változott semmi, ezért úgy látszik, miután a hátát annyi ütés érte a pattogás miatt, alapvetően egy zsibbadás lépett fel nála, és ez volt a válasz. Nem volt semmi hidegebb az autóban, ez csak egy válaszreakció volt arra a sok kitartásra és fájdalomra, amit a versenyen átélt” – idézte Vowles szavait a RacingNews365.



 

A szakember szerint Azerbajdzsánban kísérletezni próbáltak, így ez állt a szenvedés mögött, Hamiltonról pedig úgy véli, biztosan rajthoz áll majd Kanadában.

„Ő egy elit sportoló, aki saját állóképessége, és az autója határait feszegeti. Ez teszi a Formula-1-es versenyzőket különlegessé. Legutóbb azonban túl messzire mentünk a csomaggal, amivel jelentős kényelmetlenségek elé állítottuk a pilótáinkat, ezt pedig egyszerűen nem tehetjük meg újra. Mások is szenvedtek, a médiában számos olyan versenyző panaszkodott, akik ugyanúgy kényelmetlenséget és fájdalmat éreznek. Innentől már felelősségünk van abban, hogy ez ne folytatódjon így tovább” – zárta gondolatait Vowles.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: