DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Max megköszönheti Checónak a győzelmet”

Mika Hakkinen szerint Perez remek munkát végez idén a Red Bullnál, Verstappen pedig két szempontból is a mexikóinak köszönheti az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon aratott sikerét.

Sergio Perez az élre állt a bakui futam rajtjánál, ám még az első etapja során megelőzte őt az akkor gyorsabbá váló Max Verstappen (Charles Leclerc addigra kikerült közülük, miután ő kiállt kereket cserélni a VSC-fázis alatt). A Red Bull arra kérte a mexikóit, ne harcoljon a regnáló világbajnok ellen, Perez pedig teljesítette is ezt – amiről később Christian Horner úgy fogalmazott, hogy nem csapatutasításról volt szó.

Mindenesetre a korábbi kétszeres vb-győztes, Mika Hakkinen az Unibet oldalán vezetett rovatában arról írt, hogy Verstappen azeri diadala Pereznek is volt köszönhető, s nem is csak a csapat kérésének betartása miatt:

verstappen-perez-redbull-baku-1



„Max véleményem szerint megköszönheti Checónak a győzelmet: nem csak azért, mert elfogadta a csapatstratégiát, hanem mert öt másodpercig tartott a kerékcseréje a futam egy kritikus szakaszában. A Red Bull tényleg előnyt kovácsol abból, hogy két erős győztes versenyzője van, miközben a Ferrari szenved, Carlos Sainznak pedig pechje is van amellett, hogy nem tudja Charles Leclerc tempóját tartani.”

Hakkinen nem tudott szó nélkül elmenni Perez utóbbi időkben nyújtott parádés teljesítménye mellett sem: „Checo fantasztikus munkát végez azzal, ahogy Maxot támogatja a Red Bullnál. A mexikói győzelme után Bakuban két szabadedzésen is az élen zárt és végig Max előtt volt. Utána második helyre kvalifikált Charles mögött, a rajtnál pedig átvette a vezetést – ez mind azt mutatja, Checo mennyire bízik magában és az autóban.”

A finn exversenyző megjegyezte: szerinte jelenleg a Red Bullé a tökéletes csomag az F1-ben, mert náluk a tempó mellett a szezon eleji gondok után megvan már a megbízhatóság is, miközben a Ferrari jelenleg „csak” gyorsnak mutatkozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: