DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egyelőre nincsenek válaszai a Ferrarinak

Mattia Binotto csapatvezető szerint valóban aggodalomra adnak okot a meghibásodások, főleg azért, mert nem ismerik azok okát – de még mindig inkább örül ennek, mintha lassú lenne az autó.

Kettős kiesést könyvelhetett el a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a Ferrari: előbb Carlos Sainz kényszerült kiállni hidraulikai hiba miatt, majd az éllovas Charles Leclerc motorja füstölt el látványosan. Ha pedig ez nem lenne eléggé aggasztó a Scuderia számára, két partnercsapatukat, a Haast és az Alfa Romeót is sújtotta egy-egy műszaki meghibásodás.

leclerc-ferrari-baku-dppi



„Nem lepődtem meg, de egyértelműen aggódom és egyúttal csalódott vagyok” – nyilatkozta a vasárnapi kudarc után Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke a Formula.hu jelenlétében. „Meg kell próbálnunk ezt megoldani, mert egyelőre még nem sikerült. De nem hibáztatom a csapatot, mivel tudom, milyen erőfeszítéseket tesznek.”

„Tudom, hogy ez egy hosszú út, és nem is lelkesedtük túl a szezon elejét. Haladunk az útunkon, és most egy újabb lépésre van szükségünk. Úgy vélem, csapatként egységesek fogunk maradni és keményen fogunk dolgozni. Jó munkát végeztünk eddig, de tudjuk, hogy még nem fejeztük be. Jobb, hogy jó a teljesítményünk és a megbízhatóságot kell megoldanunk, mint fordítva” – tette hozzá Binotto, utalva arra, hogy legalább gyorsnak bizonyul eddig az F1-75-ös.

Binotto szerint a fő gond az, hogy nem ismerik jelenleg a problémák forrását: „Azért is ad okot az aggodalomra a dolog, mert még nincs válaszunk arra, hogy mi okozza a problémát. Csak azt tudjuk tényszerűen, hogy új motort kell majd beraknunk a szezon ilyen korai szakaszában. Olykor a problémáknak nincs egyszerű megoldásuk, úgyhogy nem tudom, milyen stratégiát kell alkalmaznunk: egyszerűen kevesebb kilométert tehetünk meg velük vagy másképp kell majd használnunk. Ezt a következő napokban mérjük fel, és remélhetőleg tisztább képünk lesz Kanadában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: